Logo bredavandaag.nl
foto Guido van der Kroef
foto Guido van der Kroef

‘Aanpassing Jazz Festival nodig als muziek eerder uit moet’

  Cultuur

BREDA - Wijkraad Stadshart ziet graag dat ook het Jazz Festival de muziek om 23.00 uur stopt, zoals in de evenementennota is vastgelegd. Voor het Jazz Festival zou dat grote aanpassingen betekenen, geeft voorzitter Bart Wouters aan. Toch is niet zeker dat 23.00 uur ook voor het festival geldt.


Vertegenwoordigers van de wijkraad Stadshart maakten afgelopen weekend tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in de Grote Kerk duidelijk dat de nieuwe regels, zoals vastgelegd in de evenementennota, ook voor het Jazz Festival zouden moeten gelden.

Het Jazz Festival mag nu tot 01.00 uur live-muziek programmeren op de verschillende buitenpodia. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat in de evenementennota rekening gehouden wordt met de bestaande praktijk. “Op een beperkt aantal locaties wordt voor een aantal evenementen toegestaan dat tot een later tijdstip dan 23.00 uur. Dit geldt ook voor Jazz.”

Of het dus daadwerkelijk zover komt dat de muziek eerder uit moet, is maar de vraag. “Maar in principe vind ik niet dat wij een uitzonderingspositie mogen claimen omdat wij het grootste festival zijn”, geeft Wouters aan. “Wij gaan zoals elk jaar met de gemeente en de wijkraad als belangrijke gesprekspartners in overleg.”

Mocht de muziek inderdaad om 23.00 uur uit moeten, dan blijft dat niet zonder gevolgen. “Dan betekent dat minder bands en minder muziek. De opbouw is nu dat we overdag meer klassieke jazz en swing hebben en ‘s avonds meer aan jazz gerelateerde soul en funk, muziek die de jeugd meer aanspreekt. Die opbouw moet dan anders.”

Volgens Wouters is het ene festival het andere niet. “Wij gaan kijken wat er uit die gesprekken kan komen. Zou dit voor alle podia moeten gelden, of kunnen we een middenweg vinden”, vraagt hij zich hardop af.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief