Logo bredavandaag.nl
foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Wie wordt dit jaar de Baron van ‘t Ginneken?

  Cultuur

GINNEKEN - Elk jaar is dat de hamvraag van de carnavalsvierders van het Ginneken. Wie gaat ons voor in het feestgedruis? Op 12 november 2017 op het Ginnekenmarkt wordt dat bekend, in aanwezigheid van de familie le Dernièrre du Moment aanwezig is.


Op 28 februari legde Baron Jean-Pierre, Théodore, Vigoureux Ancien-Combattant Nobiliaire et Grand Amateur de la Cyclisme à la Bière le Dernièrre du Moment het loodje. “Heeft de familie le Dernièrre du Moment weer een geschikt familielid gevonden , om dit jaar de voorganger te zijn van het carnaval in Ginneken?”, is de vraag.

De feestelijke show rond de bekendmaking vindt plaats op zondag 12 november 2017 vanaf 13.30 uur op de Ginnekenmarkt. Onder het toeziend oog van de hofkapel van Monsieur le Baron, de Biermagneten, vele gasten, genodigden en andere carnavalsvierders zal de nieuwe Baron zich om 14.11 uur presenteren.

De Leutvorsten van ut Kielegat, ’t Aogje en Giegeldonk kunnen ook niet wachten om kennis te maken met de nieuwe Baron.  Natuurlijk zullen zij, mèt hun hofkapellen, hierbij aanwezig zijn.

Aansluitend aan de bekendmaking is er een receptie in Den Achtersael van Café Boerke Verschuren, Ginnekenmarkt 13.

 



FOTOSERIES







NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief