Logo bredavandaag.nl

Café Bel Air gaat bands ‘swipen’ met andere steden

  Cultuur

BREDA - Café Bel Air in Breda, Patronaat Café in Haarlem en Podiumcafé De Vorstin in Hilversum gaan bands uit elkaars’ steden een plek bieden om zich aan een nieuw publiek te presenteren.


Het aantal podia dat meedoet met 2B@ ‘network of bands’ staat daarmee op vijf. Het Haagse Paardcafé en Willemeen in Arnhem sloten zich al eerder aan bij het initiatief van ZEAL online.

Het initiatief wil het voor bands makkelijke maken een nieuw publiek aan te boren. Daarvoor moeten bands doorgaans een heel erg lange adem hebben, aldus de initiatiefnemers. “Ze spelen meestal in de buurt, op podia waarvan de beheerders weten wie ze in huis halen. Soms gaat een groep ergens anders naartoe voor een optreden, maar heel ver is dat zelden.”

2B@ heeft daarvoor ‘bandswipen’ in het leven geroepen. “Bands van ‘hier’ spelen dan net zo makkelijk ‘daar’ alsof ze in de buurt optreden. Het levert bands een grotere schare fans op dan slechts die vrienden en familie die al zó vaak meegaan dat ze het repertoire al beter kennen dan de bandleden zelf…”   Het idee is dat band én zaal daarvan profiteren.

Bands kunnen zich aanmelden in een online lijst van hun eigen stad en kunnen in de andere steden zoeken naar een goede ‘match’.  “De lijsten kunnen gevonden worden met de 2B@ APP  en wanneer er een ‘match’ is kan deze aangemeld worden bij ZEAL online via info@zeal.onl.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief