Logo bredavandaag.nl
Amsterdam Connection

Bredaas jazzduo in Amerikaanse Top50

  Cultuur

BREDA - Het Bredase muzikantenduo ‘Amsterdam Connection’ heeft afgelopen week een succes geboekt met hun nieuwe album. Het album ‘Isn’t She Lovely’ kwam op nummer 29 binnen in de Amerikaanse TOP50 Smooth Jazz.


Tim Welvaars en Naomi Adriaansz namen het album vorig jaar op in Los Angeles. Grammy Award winnaar Paul Brown hielp de twee bij het produceren van het album. Brown is zelf ook als gastsolist te horen op het album. “Omdat wij het album in LA hebben opgenomen, met een Amerikaanse artiest is het balletje hier in Amerika gaan rollen”, zegt Naomi Adriaansz.

Het in Prinsenbeek wonende duo kreeg vorige week het nieuws te horen. “We vinden het echt waanzinnig leuk”, zegt de saxofoniste. “Op het moment dat we het te horen kregen waren we in Cannes. We hebben er daar zeker wel even op geproost ja.”

Het koppel ontmoette elkaar drie jaar geleden in november. “We zijn na ongeveer een half jaar begonnen met het maken van muziek,” vertelt ze. “Dus ik denk dat we nu ongeveer tweeënhalf jaar bezig zijn.” Hun vorige album ‘Two Souls One Breath’ behaalde geen TOP50 notering. “We hebben dit album in Nederland opgenomen. We hadden het iets minder groots aangepakt dan deze keer.”

Adriaansz zelf speelde al verschillende keren op het Jazzfestival Breda, maar nog nooit als duo. “We hebben vorig jaar tijdens het Jazzfestival wel gespeeld in restaurant Chocolat. Dat was echt super leuk”, vertelt ze. “Misschien gaat het nog wel gebeuren dat we als duo in het officiële programma van het festival komen.”

Het nieuwe album van ‘Amsterdam Connection’ is ondertussen in honderd landen op de radio te horen. De twee vertrekken volgende week naar Dubai om daar de jazzmuziek te ontdekken. “Eind deze maand gaan we richting Zuid-Frankrijk voor onze tour. Begin volgend jaar gaan we weer een aantal weken naar Amerika”, vertelt Adriaansz. “Er staat genoeg op de planning!”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief