Logo bredavandaag.nl
Flickr.com/Bruce

John Cleese naar Chassé Theater met soloshow

  Cultuur

BREDA - Televisie-icoon van de droge humor John Clees komt naar het Chassé Theater in Breda. Met zijn show 'The last time to see me before I die' staat de Monty Python-legende komende zomer in Breda.


De inmiddels 77-jarige Britse acteur, komiek en filmmaker komt op 8 juni 2018 naar het Chassé Theater in Breda. De kaartverkoop start op vrijdag 10 november.

Monty Python’s Flying Circus, Fawlty Towers, maar ook A Fish Called Wanda, James Bond en Harry Potter; het oeuvre van funny man John Cleese is gigantisch en de man zelf is iconisch voor de kenmerkende Britse humor die vol absurdisme zit. Dat Cleese zelf nog steeds niet vies is van de nodige zelfspot, bleek uit zijn eerdere 'Alimony tour year one and year two’ en vorig jaar de 'The last time to see me before I die’ tour die wegens succes en goede gezondheid wordt herhaald.

Dat Cleese door de jaren heen niet milder is geworden en graag zijn duidelijke mening geeft, bewees zijn tour vorig jaar al, want volgens Theaterkrant.nl bestaan er voor Cleese "geen heilige huisjes en kan humor voor een zalvende werking zorgen. De timing van Cleese is daarbij telkens fenomenaal." en: "Zijn toon blijft lichtzinnig van aard en zijn Britse, relativerende dictie werkt daarbij aanstekelijk." Lof had de krant verder voor Cleese’s optreden in het Carré vanwege de mooie mix van vertoonde fragmenten, anecdotes over de totstandkoming van sketches en de filosofie die de Brit er zelf op nahoudt over humor.

Het is volgens Chassé de aller-, állerlaatste kans om Cleese in levende lijve te zien, met hem mee te lachen én in een vrag-antwoord-sessie vragen aan hem te  stellen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief