Logo bredavandaag.nl
Michael Janiec

Popronde van start: koffie, gebak en gitaarsolo's

  Cultuur

BREDA - De Popronde Breda is van start gegaan. Als eerste met previews in aanloop naar de avond, want verschillende artiesten warmen deze donderdagmiddag de muziekliefhebbers op met intieme optredens op meerdere locaties. Als je gaat kijken vandaag, dan is dit alvast een voorproefje.


Tientallen pop-optredens van opkomend talent in Breda. Een goedgevuld programma, gespreid over een hele dag.  Zo ook in koffiebar SOWIESO in de Nieuwstraat, tegenover de Albert Heijn. Daar staat singer/songwriter Sured de ‘chillende’ mensen te amuseren.

“Normaal doe ik interactie met het publiek, maar jullie willen chillen dus dat stukje sla ik even over. Prima.” Sured krijgt een erkennende reactie: gelach van de koffiehuisbezoekers. Met vijftien jaar gitaar-ervaring in de vingers, bespeelt hij z’n publiek vakkundig. De goedlachse kerel maakt geregeld een grapje tussendoor, ook als zijn versterker opeens begint te brommen te midden van een solo.

Desalniettemin is die technische storing een uitzondering. Wat blijkt? Sured swingt de figuurlijke pan uit en kan rekenen op unaniem applaus tussen elk nummer in. SOWIESO trekt het wel. Alhoewel dat de huiskamersetting niet opeens in een dansvloer verandert; de goed gevulde ruimte krijgt door het optreden wel degelijk een extra intieme dimensie.

De eigen nummers komen van goede huize. Teksten als “Love is what keeps me going, chemicals are flowing” sluiten naadloos op elkaar aan qua rijmen en timing. Een aanstekelijke ode aan z’n passie verdient een pluim. Maar toch, mede door de herkenbaarheid; het meest komt de mashup van vijf bekende nummers tot z’n recht.

Welke dan? No diggity van Blackstreet, Thrift Shop van Macklemore, The Weeknd met Can’t feel my face, Sex Bomb van Tom Jones en Another one bites the dust van (natuurlijk) Queen. Allemaal in een enkel nummer met akoestische begeleiding. Een genot om te horen en gespeeld met veel expressie; het klinkt alsof de nummers voor elkaar gemaakt waren.

Al met al een goed gevuld halfuurtje. Sured z’n intieme optreden toont een gepassioneerde aficionado die het wellicht nog ver gaat schoppen. Hou onze social media en website in de gaten voor meer verslaggeving van de Popronde.

De officiële opening is om 19.00 uur bij ISM in het Stedelijk Museum. Kijk hier voor alle locaties en alle artiesten. Voor een uitgebreid overzicht van alle acts en locaties, kan je ons eerdere artikel bezoeken.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief