Logo bredavandaag.nl
flickr

F.E.B.O. heropent mogelijk via crowdfunding

  Cultuur

BREDA - F.E.B.O. hoopt om via een crowdfunding-actie alsnog ergens anders open te kunnen gaan. Onderhandelingen daarover zijn inmiddels in volle gang. Eigenaar Juan-Carlos Reina heeft ook een geschikte locatie op het oog.


Een alternatieve locatie in het centrum vinden blijkt lastig, maar de ondernemer kan zich mogelijk vestigen in een nabijgelegen straat. “De mensen zeggen tegen mij: ‘het maakt niet uit waar je zit, want we komen gewoon’.” Reina is positief en zegt dat de crowdfunding mogelijk al snel van de grond komt. “Ik heb een goede naam en klantenschare, ik wil zo snel mogelijk proberen om iets anders te beginnen. ”

F.E.B.O. moet het al enkele jaren doen zonder een geopende locatie. Mede omdat z’n enige restaurant drie jaar geleden onbruikbaar werd, evenals dat het verzekeringsgeld voor de reparatie van het pand nog steeds niet uitgekeerd is aan de verhuurder, wendt de ondernemer zich tot crowdfunding voor een alternatieve locatie. Het liefste blijft restauranthouder Reina in de originele locatie in Molenstraat: "Dat is nog steeds het plan." Hij benadrukt dat daar niets aan verandert. Heropenen daar op korte termijn is nagenoeg onmogelijk, want de rechtszaak loopt nog steeds.

Foto van brand in oorspronkelijke F.E.B.O.
Foto van brand in oorspronkelijke F.E.B.O.    foto Perry Roovers / SQ Vision

Het Spaanse restaurant is namelijk al jaren verwikkeld in een bittere rechtszaak die nog loopt. Sinds 1977 werd diens karakteristieke pand in de Molenstraat gehuurd bij InBev. Zij verkochten het pand in 2009 echter aan een nieuwe eigenaar, waardoor de eetgelegenheid onderverhuurder werd.

In oktober van 2014 woedde in het pand een brand. Daarna kreeg F.E.B.O. te horen dat het huurcontract zou worden ontbonden. De reden? ‘Geen geld voor herstel’. Tegelijkertijd poogde de huidige pandeigenaar een bedrag van €600.000 te claimen bij de verzekering. Vanwege andere plannen voor de locatie, volgens Reina.

De rechter heeft bepaald dat de verzekering alleen aan de verhuurder uitbetaald wordt, als F.E.B.O. in het pand blijft. Vooralsnog zit er weinig gang in de uitspraak van de rechtszaak, die is namelijk nogmaals opgeschoven. In eerste instantie stond de uitspraak gepland in november 2017, maar Reina moet nog tot minstens april 2018 wachten.

Wie graag wil bijdragen aan de crowdfunding, kan het beste de facebookpagina van F.E.B.O. in de gaten houden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief