Logo bredavandaag.nl
Aanleg van Warmte- en Koudeopslag bij het Chassé Theater. foto Freek de Swart
Aanleg van Warmte- en Koudeopslag bij het Chassé Theater. foto Freek de Swart

Explore Festival van start in Chassé

  Cultuur

BREDA - Liefhebbers van internationaal theater kunnen deze week gedurende vier avonden bij het Chassé terecht. Het Explore festival strijkt dan neer in Breda.


Het Explore Festival vindt plaats in negen Nederlandse steden en biedt tussen 15 november en zaterdag 2 december per locatie een programma van vier theatershows aan uit Chili, China, Marokko en Singapore.

 "Elke voorstelling kent een inleiding en nagesprek. Ik vind het bijzonder dat de maker er dan zelf ook bij is. Je kan zo de hele voorstelling beleven vanaf het prille begin gedurende de inleiding, tot het moment waar je wellicht zelf mag napraten", aldus een programmeur van het Chassé Theater. 

‘Ottof’ is de eerste voorstelling van de reeks en begint om 20.30, (officieel vanaf 19.45 met inleiding) in het Chassé Theater. Ottof (nijvere mieren) verwijst naar de naam van de groep oudere vrouwen waarmee choreografe Bouchra Ouizguen samenwerkt. Aïta's, zoals ze in Marokko worden genoemd, zijn vrouwen die het mannelijke publiek tijdens bruiloften vermaken; bewonderd, maar in het dagelijkse leven buitengesloten. De voorstelling behandelt thema’s als de verbindende kracht van de stem, maar ook hoe een individu omgaat met het oordeel van de buitenwereld.

In de avonden van maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kan je bij het Chassé Theater terecht voor een voorstelling van het Explore Festival. De precieze tijden, planning en prijzen zijn te vinden op de website van Chassé.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief