Logo bredavandaag.nl
Snuffelen aan cultureel Breda tijdens de Cultuurnacht Breda.
Snuffelen aan cultureel Breda tijdens de Cultuurnacht Breda. (Stadsfotograaf Breda)

Voormalig Belastingkantoor onderdeel Cultuurnacht

  Cultuur

BREDA - De Cultuurnacht op 26 januari start op een bijzondere locatie: het voormalige Belastingkantoor aan de Gasthuisvelden. Het is de laatste Cultuurnacht die op een vrijdag wordt gehouden. Vanaf 2019 verhuist de culturele kennismakingsavond naar de zaterdag.


Het grotendeels leegstaande gebouw wordt een avond en nacht omgetoverd tot een bruisende hotspot met presentaties van onder andere Studio Beeldbar, Inge en Martin Riebeek, Breda Photo, Pannen op het Dak, Sounding Bodies en BLAST!  Op het naastgelegen terrein van de Seelig Kazerne speelt POWR; een speciale productie voor de Cultuurnacht van MEZZ. POWR is een theatrale en muzikale voorstelling. Via geluid op je koptelefoon wordt je meegenomen in de geschiedenis van deze plek.

Maar liefst 45 locaties en meer dan 80 activiteiten vullen de nacht in het centrum en de Belcrum. De Stilte speelt weer in de Grote Kerk. Nu in samenwerking met Theaterwerkplaats Tiuri, Paul van Kemenade en Capella Brabant. Het vernieuwde Stedelijk Museum opende haar deuren al in de aanloop naar de Cultuurnacht voor vluchtelingen. Op 26 januari vertellen zij in ‘Take me to the Sea’ hun verhalen bij werken in het museum.

In de Faamfabriek kan je een wonderlijke zwerftocht door het gebouw maken, een stukje verderop vind je inspirerende kunst en performances in Kunstdrift en Witte Rook. Bach klanken klinken in de Waalse kerk, in de Lutherse kerk staat keramiek. Maar je kunt er ook zelf aan de slag met vloeistofprojecties. Wim Daniels verhaalt in de Vrije Boekhandel.

De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Passe-partouts die toegang geven bij alle activiteiten kosten in de voorverkoop € 10,- en op 26 januari zelf € 12,50. Met de Bredapas of CJP betaal je respectievelijk € 8,- en € 10,50. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

                

            

        

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief