Logo bredavandaag.nl
Nico Bossier

Moordpartijen en kruistochten: lezing over Bourgondische vorsten

  Cultuur

BREDA - Auteur Edward de Maesschalck geeft op vrijdagavond 19 januari een lezing over de Bourgondische vorsten die leefden tussen het jaar 1315 en 1530.


Wie denkt dat het om een saaie geschiedenisles gaat, heeft het mis: “De pracht en praal van het hofleven en tal van artistieke hoogtepunten komen aan de orde. Ook de pest, de Honderdjarige Oorlog, de kruistochten, de vorstelijke huwelijken en begrafenissen, toernooien en moordpartijen komen aan de orde,” luidt de boodschap vanuit de organisatie.

De lezing geeft daarmee ook verdieping aan de inmiddels typisch Bredase term ‘bourgondisch’. De Maesschalck behandelt bekende vorsten, zoals: Filips de Stoute, Jan zonder Vrees, Filips de Goede, Karel de Stoute, Maria van Bourgondië en Philips de Schone.

De Maesschalck hield begin 2017 een lezing in de Bredase Grote Kerk over zijn recente schrijfwerk; “Oranje tegen Spanje”.

De lezing, georganiseerd door Vrije Boekhandel, begint om 20.15 uur en vindt plaats in de Waalse kerk. Bijwonen kost €8,- per persoon.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief