Logo bredavandaag.nl
collectie Peter Jeucken

Reu¨nie poppodium PARA in Mezz: ‘Is PARA normaal’

  Cultuur

?BREDA - ‘Is PARA normaal?’ Dat is de vraag waarmee de oprichters van PARA de reu¨nie voor oud- medewerkers en bezoekers van het voormalige Bredase poppodium aankondigen. De reünie staat gepland voor 28 januari.


Poppodium PARA kwam voort uit het in 1981 opgerichte KWJ-jongerencafe´. PARA opende in november 1982 haar deuren in het pand van de voormalige Gemeentelijke Technische School aan het Van Coothplein 39. Na een grondige verbouwing in 1985, waarbij het pand gei¨soleerd werd vanwege geluidsoverlast bij de nieuwbouwflats op het voormalige GTS-terrein, groeide PARA uit tot he´t poppodium van Breda en omstreken. PARA sloot haar deuren in 2002, een aantal maanden voordat Mezz open ging.

In de twintig jaar van haar bestaan stonden meer dan duizend bands, deejays en auteurs uit binnen- en buitenland op het podium van PARA. De Bredase zaal was ook jarenlang ‘kernpodium’ van Stichting Popmuziek Nederland (later Nationaal Pop Instituut en nu opgegaan in Muziek Centrum Nederland).

Het feit dat het pand te klein was en niet meer voldeed aan de eisen die bands en bezoekers aan een poppodium stelden, was voor het bestuur van Stichting PARA de reden om bij de gemeente te ijveren voor een nieuwe zaal. Uiteindelijk is dit Mezz Concerts&Dance geworden. PARA draaide op een kleine betaalde staf en heel veel vrijwilligers: in de laatste jaren van haar bestaan liep dit aantal tegen de 100.

De reünie is zondag 28 januari vanaf 14.00 uur in de kleine zaal van Mezz Concerts & Dance aan de Keizerstraat 101.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief