Logo bredavandaag.nl
Michael Janiec

Expositie Take me to the sea officieel geopend in Stedelijk Museum

  Cultuur

BREDA - De expositie ‘Take me to the sea’ van Stedelijk Museum Breda opent officieel op donderdag 11 januari om 17.00 uur. Een zevental statushouders werkten mee aan een poëtische expressie van hun aangrijpende en levensveranderende reis over zee.


“Fysiek ben ik hier, maar in gedachten nog niet,” zo luidt een regel uit het stukje poëzie van Asmerom Ftwi. Hij vluchtte noodgedwongen uit Eritrea vanwege de dictatuur en liet daarbij alles en iedereen achter.

De expositie brengt de erkende politieke vluchtelingen terug naar de zee; een symbool van kracht en een nieuw begin, maar ook van ondergang en afscheid. De organisatoren willen hiermee het veelal anonieme collectief van vluchtelingen een gezicht geven.

Een film van vijftien minuten over de zeven vluchtelingen is een onderdeel van de expositie, evenals een uitgebreide fotoreportage die gecombineerd is met storytelling en poëzie. Bij de officiële opening zijn de makers en vluchtelingen zelf aanwezig.

De toegang is gratis en de tentoonstelling vindt plaats in de I.S.M. ruimte van het musem. Jacqueline de Visser, directeur van VluchtelingenWerk Zuid-Nederland, opent de voorstelling. De expositie duurt tot en met 28 januari 2018.

Het project is een samenwerking van VluchtelingenWerk Nederland, Gemeente Breda en Stedelijk Museum Breda. Een collaboratie tussen organisatoren Liesbeth van Well (interviews en film) en Marianna Geraci (fotografie en muziek).FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief