Logo bredavandaag.nl
De politie oefent dinsdag 19 april op situaties in het uitgaansleven in Breda.
De politie oefent dinsdag 19 april op situaties in het uitgaansleven in Breda. (Nico Bossier)

Instagrammende wijkagent Rachid vervult hoofdrol docu

  Cultuur

BREDA - De Teteringse wijkagent Rachid al Kahja heeft gedebuteerd in een heuse documentaire. De populaire instagrammerde agent speelde de hoofdrol in een documentaire van drie St. Joost studenten.


De teaser van de documentaire, die op donderdag 11 januari in première is gegaan bij een expositie van St. Joost in Utrecht, geeft alvast een voorproefje.

Rachid woonde de première zelf bij en zei het volgende: “Bijzonder om de reacties te zien van verschillende mensen die het bijwoonden. Mooi dat ik zoveel van mezelf herken - ‘een politieman die met hart en nieren van z’n werk geniet’ - dat hebben ze goed kunnen laten zien.”

Rachid’s werk in de wijk, evenals zijn persona achter het uniform, maar ook de manier van werken staat centraal in de docu. De studenten maakten de film als schoolopdracht waarop zij worden beoordeeld. Politieteam Markdal bekijkt de mogelijkheid om de documentaire in z’n geheel te publiceren.

Rachid bereikte al eerder het nieuws met z’n erg populaire instagram account. Daarop heeft hij inmiddels bijna 3500 volgers.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief