Logo bredavandaag.nl
In de rij voor de Kluunkaarten bij De Bruine Pij.
In de rij voor de Kluunkaarten bij De Bruine Pij. (Michael Janiec)
klunen

In de rij voor Kluunkaarten

  Cultuur

BREDA - Klunen dit jaar? Dan is het zaak om eerst aan te schuiven in de rij bij een van de verkooppunten. Deze vrijdag om vijf uur begon de voorverkoop voor het Klunen. 6000 kaarten zijn er te koop. Bij De Bruine Pij, het officiële hoofdverkooppunt, staan net na vijf uur zo'n veertig mensen in de rij voor de kaarten.


Voor zichzelf, maar ook voor anderen. Niet iedereen kan immers om 17.00 uur al in de binnenstad staan, er moet ook gewerkt worden. Bas (30) gaat voor de vierde keer. "Vorig jaar stonden wij op dag zelf in de rij, het hokje ging toen voor onze neus dicht. Dus we zijn er op tijd bij dit keer." Marlieke (25) doet voor de zevende keer mee. Ook zij greep afgelopen jaar net mis.  Ze vindt het een goeie dat er dus alleen voorverkoop is.

De verhalen van Bas en Marlieke geven aan waarom de organisatie voor deze manier van verkoop heeft gekozen, zonder verkoop van kaarten op de dag zelf. Want toen zorgde het tekort aan kaarten voor hectiek. Bij de Bruine Pij wordt de kaartverkoop om 19.00 uur opgeluisterd met een optreden van Kevin Nuyten en om 20.00 uur komt Johnny Purple. Vanaf dat moment zijn de kaarten ook te koop bij alle deelnemende cafés. Zaterdag 13 januari start er een beperkte voorverkoop bij het VVV.

Nu is het voor de gelukkigen nog een weekje wachten. Zondag 21 januari is het zover.  'Oe houdut vol', om maar met het thema van dit jaar te spreken.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief