carnaval

Bredaas duo maakt van Zoutelande carnavalskraker (video)

  Cultuur

BREDA - Het idee van een eigen feestnummer zat al jaren bij Stef Goedhart in het hoofd. “En bij Zoutelande, van Blof, hoorde ik daar meteen een carnavalslied in”, vertelt de Bredase ontwerper.


Dat was al na de elfde van de elfde. “Voor mij was ook al duidelijk dat ik het niet zelf zou gaan zingen. Ik zag mezelf niet zo snel als een act op het podium staan”, lacht hij. Hij benaderde vriend Freek Haverman. “Die was meteen enthousiast. Ook Freeks vriend en collega David zag het wel zitten en De Twee Fluitjes waren geboren.”

Zoals het een goede carnavalskraker betaamt, is het refrein zo simpel als wat. Het nummer van Blof - oorspronkelijk een Duits nummer - ‘Blij dat je hier bent’, wordt ‘Blij dat ik bier heb’. En daarmee voldoet het nummer aan de eerste vereiste van een carnavalsnummer: het is meezingbaar.

Het is een echte Bredase productie geworden. “Ik heb zelf de clip gemaakt, daar kon ik mijn ei als ontwerper ook kwijt, al was het animeren weer even wennen”, vertelt Goedhart, die zelf ook de tekst schreef.

Nu het lied de wereld in is geholpen, begint voor de carnavalsvierder het grote afwachten. “Ik ben erg benieuwd. Zelf ben ik natuurlijk niet echt meer objectief, na zeker 120 keer luisteren.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief