Kekse Straole. De Grote Optocht van 't Kielegat. De zon zorgde vooral de eerste uren voor een aangename kijksfeer.
Kekse Straole. De Grote Optocht van 't Kielegat. De zon zorgde vooral de eerste uren voor een aangename kijksfeer. (Janet Olde Wolbers)
carnaval

Alle toondove en a-muzikale carnavalsfanaten opgelet: recordpoging in de maak

  Cultuur

BREDA - Tijdens de Grote Optocht op maandagmiddag 12 is er een bijzondere recordpoging op komst. Minstens 111 (niet)muzikanten brengen dan een veelal incoherente en hopelijk ook recordbrekende geluidsgolf tot stand.


Auwmenore zoekt liefhebbers die zichzelf eens aan een (valse)noot willen wagen tijdens de parade. De blaaskapel, waarin je geen ene noot hoeft te kunnen lezen, rekruteert nieuw bloed. “De ene na de andere kapel stopt ermee”, meldt Auwmenore.

Tijd voor actie dus. “Auwmenore wil tijdens de Grote Optocht van ut Kielegat op maandagmiddag 12 februari aanstaande met een heuse ‘Kielegatse Record Poging’ wagen om met 111 (niet)muzikanten mee te lopen in de optocht”, meldt de organisatie. De kapel verzamelt zich toepasselijk genoeg precies om 11:11 uur.

Iedereen is welkom, niemand in de kapel heeft namelijk muzikaal talent. “Of je nu in het bezit bent van een trompet en blokfluit of van pannendeksels en een luchtgitaar, zolang je maar meedoet aan onze Kielegatse Record Poging”, aldus Auwmenore.

Uiteraard zijn ervaren muzikanten eveneens welkom. De organisatie hoopt met deze actie vooral meer carnavalsgangers geïnteresseerd te krijgen in musiceren. Meer informatie is te vinden via het facebook event.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief