De route werd ingekort en het werd natter en natter, maar hij is doorgegaan: de Grote Optocht van 't Kielegat 2017.
De route werd ingekort en het werd natter en natter, maar hij is doorgegaan: de Grote Optocht van 't Kielegat 2017. (Stadsfotograaf Breda)
carnaval

Carnavalsoptochten Breda 2018 op een rijtje

  Cultuur

BREDA - Het is weer bijna zover: over een week barst het grote Carnavalsfeest weer los! Zo gek mogelijk verkleed genieten van de mooiste en grootste carnavalswagens die voorbij komen. BredaVandaag zet alle optochten in de gemeente Breda op een rijtje zodat jij er geen een hoeft te missen. 


Bekijk hier de foto's van de Bredase optochten die al zijn geweest

ZATERDAG 10 FEBRUARI

Kinderoptocht Totdenringen (Teteringen)
De kinderen uit Teteringen kunnen hun mooiste creaties aan iedereen laten zien op zaterdag 10 februari om 14.45 uur.  De optocht gaat vanaf 't Sikkenplein (Willem-Alexanderplein) in de richting van Willebrordstraat en gaat verder via de Donkerstraat - Langelaar – Schijfstraat en fietspad langs Bon Sang,  naar de Hoolstraat met de ontbinding van de optocht op het Willem-Alexanderplein. 

Optocht 't Ginneken 
Op zaterdag 10 februari om 13.11 uur is het een groot feest in het Ginneken. CC De Blauwe Kei en SGC ‘t Lestogenblik werken ook dit jaar weer samen. Voor de tweede keer zetten zij een carnavalsoptocht door de Blauwe Kei en het Ginneken weg. Dit jaar heeft de optocht zelfs een naam gekregen 'De Broeketocht'. De optocht start op de Erasmusweg. Daarna gaat de carnavalstoet via de Lange Bedde, Blauwe Kei, Groene Woud, Fatimastraat, Valkeniersplein, Dillenburgstraat, Ginnekenweg, Ginnekenmarkt en Raadhuisstraat naar het Schoolakkerplein.

Optocht Giegeldonk (Haagse Beemden)
Giegeldonk pakt op zaterdag 10 februari weer helemaal uit met hun carnavalswagens. Om 13.30 uur start de optocht vanaf winkelcentrum De Donk, waarna het door diverse straten in de wijk en in feestlocatie 't Kraaiennest aan de Tweeschaar trekt. Op die feestlocatie worden vanaf 17.00 uur de winnaars bekend worden gemaakt tijdens het Optochtbal (15.00 uur tot 19.00 uur). Om 20.00 uur begint daar het Carnavalsbal Giegeldonk. Het thema is 'Laot'oew nie strikke'. 

Kinderoptocht Boemeldonck (Prinsenbeek)
De Boemeldonckse Kinderoptocht begint zaterdag 10 februari 2018 om 12.00 uur op de Markt in Prinsenbeek. De kinderen stellen zich hier op en de wagens stellen zich op in de Kapelstraat. Het thema dit jaar is 'We zien ut zitte'.  Ruim 1.000 kinderen zijn wekenlang bezig geweest met de voorbereiding en pronken met hun creatie tijdens hun eigen optocht. Het is een kinderoptocht die in vele andere dorpen als een Grote Optocht zou worden bestempeld. Een optocht voor en door kinderen. Bezoekers krijgen bijna anderhalf uur lang veel creativiteit, spontaniteit, leut, plezier, resultaten van weken knutselen en bovenal veel enthousiasme te zien. 

ZONDAG 11 FEBRUARI

Optocht Bosuilendorp (Ulvenhout)
Ook het Bosuilendorp heeft dit jaar weer een spetterende optocht. Deze begint zondag 11 februari om 14.00 uur. De route van de optocht is: Molenstraat, Boonakker, Slotlaan richting Markdal, Markdal richting rotonde Dorpstraat, Dorpstraat tot aan het ontbinden bij de Pekhoeve. 

Optocht Baviaonenland (Bavel)
De optocht in Baviaonenland start om 13.11 uur op het Kerkplein. De Baviaonen trekken door de straten van Bavel. Eerst komt de Kinderoptocht langs en direct daarna de optocht voor volwassenen. De prijsuitreiking van de kinderen begint om 19.11 uur en voor volwassenen om 20.11, beide in sporthal De Huif.

Optocht 't Aogje (Princenhage)
De optocht van 't Aogje begint zondag 11 februari om 13.11 uur met het traditionele marktprogramma. Op de Aogsemarkt zal Prins Carnaval zich op ludieke en/of spectaculaire wijze aan de Aogse bevolking vertonen tijdens 'de lancering'.  Om 13.30 uur begint de Grote Optocht van ’t Aogje met dit jaar een nieuwe route: Start Haagsemarkt –> Dreef –> Doelen –> Leerlooierstraat –> Ambachtenlaan –> Nieuwe Heilaarstraat –> Haagweg –> Defilé Haagsemarkt.  Het thema is 'Kik ons goan'. 

Grote Optocht Boemeldonck (Prinsenbeek)
In Boemeldonck zien ze ut dit jaar wel zitte. De Grote Optocht van Boemeldonck, die landelijk bekend staat om zijn hoge kwaliteit, begint zondag 11 februari om 13.30 uur op de Markt. Jaarlijks nemen tientallen grote wagens tot wel 11 meter hoog deel aan deze optocht. Voordat de optocht begint, wordt de Prins op bijzondere wijze aan het publiek gepresenteerd. De wagens stellen zich op in de Groenstraat en Vianendreef. Vervolgens komt de route langs de Kapelstraat, Molenstraat, Westerkim, Groenstraat, Middenweg, Haverdijk en Loopstraat. De route is geheel autovrij.  

Brakkensliert Kinderoptocht 't Kielegat (Breda)
Ook die kinderkes van Breda worden dit jaar niet vergeten. Zij hebben hun eigen optocht in 't Kielegat op zondag 11 februari 2018 om 13.30 uur bij de Hoge Brug. De deelname aan de Brakkensliert is gratis en staat open voor iedereen jonger dan 16 jaar. Alle Bredase Brakskes kunnen zich tot 13.15 uur inschrijven bij startlocatie De Vismarkthal aan de Haven.  Na de Brakkensliert opent het Chassé Theater om 15.00 uur haar deuren om kinderen en hun ouders een onvergetelijke middag te bezorgen. Om 17.00 uur is de prijsuitreiking door de Prins. Het thema dit jaar is 'Ge motter mar op komme'.

MAANDAG 12 FEBRUARI

Grote Optocht Kielegat (Breda)
De carnavallers uit 't Kielegat hebben dit jaar genoeg wagens waar 'Ge maar op mot komme'. De Grote Optocht van 't Kielegat begint maandag 12 februari om elluf voor één (12.49 uur) bij de Nieuwe Haagdijk. Vervolgens gaat het via de Haagdijk, de Vismarktstraat en Reigerstraat naar de Grote Markt, om via de Halstraat, Houtmarkt en de Ginnekenstraat, de Keizerstraat op te draaien. Daarna is het via de Oude Vest en de Vlaszak richting de Boschstraat, waar het hele feest eindigt. De Prinsenwagen van Prins Daan sluit de stoet af. 

Lampkesoptocht Totdenringen (Teteringen)
Totdenringen is dit jaar origineel met een Lampkestocht in de avond. Deze begint pas om 18.30 uur  vanaf 't Sikkenplein (Willem-Alexanderplein) in de richting van Polderzicht en gaat verder via de Zandgouw - Steenbergen – Kampakker – St. Josephstraat – Langelaar – Schijfstraat en dan de oversteek bij het Zwaantje naar de Hoolstraat met de ontbinding van de optocht op het Willem-Alexanderplein. De Prinsenwagen sluit de optocht af.

 

 

 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief