Logo bredavandaag.nl
Bas de Brouwer

39Graden dit jaar een driedaags festival

  Cultuur

BREDA - Voor het eerst is 39Graden dit jaar een driedaags festival. Op 2, 3 en 4 februari houdt Podium Bloos weer dit festival. Een weekend dat in het teken staat van jongeren met een passie voor theater, muziek, dans en film.


Daarnaast zijn circus en crossovers nieuwe toevoegingen aan het culturele festijn. Daarnaast is op vrijdagavond ratatouille: een spannende afwisseling tussen eten en acts. Het programma zit bomvol met werk van jongeren tussen de vijftien en eenentwintig jaa ruit heel Nederland en België. Een dag van 39Graden wordt altijd afgesloten met een professionele voorstelling van jonge makers, zoals Sinem Kavus, en het circuscollectief Familiar. Ook is er de hitvoorstelling Lijf van breakdancegroep 155, die al op Lowlands, de Parade en Julidans stond. 

Aan het festival doen ook studenten van AKV St. Joost mee. De beginnend beeldmakers van de opleiding experimenteren, onderzoeken en ontwikkelen hun eigen visualisatie op het thema rauw. Naast het organiseren van een festival zet 39Graden zich in voor de ontwikkeling van jong talent, zo koppelen zij hen aan professionals. Daarnaast krijgt Festival 39Graden ondersteuning van de Provinicie Noord-Brabant. 

Aan het einde van festival wordt jaarlijks de stimuleringsprijs uitgereikt. De winnaar van de Gouden Thermometer wordt gekozen door een jury bestaande uit een combinatie van organisatieleden en professionals. De prijs is een productieprijs van  € 750, geld dat kan worden ingezet voor van een nieuwe voorstelling.

Tickets zijn te bestellen op de site van Podium Bloos of 39Graden. Het basiskaartje voor volwassenen kost  € 11,50. Daarnaast zijn er nog allerlei speciale kaarten met extra's. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief