Grôtste Mââuwert
carnaval

Ook dit weekend al genoeg te doen voor carnaval

  Cultuur

BREDA - Het mag dan nog wel een week duren voordat het carnaval is, ook dit weekend van 3 en 4 februari barst het feest al goed los in ons Kielegat. 


ZATERDAG 3 FEBRUARI
Carnavalswandeling 
De uitverkochte carnavaleske wandeling onder leiding van gidsen, onder wie een aantal oud-prinse, vindt zaterdag 3 februari plaats. De wandeling start bij de voormalige Vishal op de hoek van de Vismarktstraat en de Haven. De groep vertrekt om 13.30 uur, ze verzamelen om 13.11 uur. Maar dus alleen als je al een kaartje hebt, want de wandeling is uitverkocht.

Rolstoelcarnaval 
Ook vindt er op deze zaterdag de 40e editie van het rolstoelcarnaval voor iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, hun begeleiders en kinderen plaats. Op 3 februari kan iedereen die wil zich gratis vermaken. Het start om 12.30 uur en duurt tot 17.00 uur in het Gemeenschaphuis De Koe aan de Ambachtlaan 1 in Breda. 

Opening Prinsenbar
Het laatste weekend voor carnaval vindt de opening van de Prinsenbar in de Publieke Werken aan de St. Annastraat 12 in Breda plaats. Dit gebeurt zaterdag om 17.00 uur. Prins Daan en zijn gevolg zijn hier ook bij aanwezig. 

Grôtste Versierder
Prins Daan gaat zaterdagavond 3 februari op zoek naar de Grôtste Versierder. Al jaren verrast de prins Kielegatters die hun huis versieren voor carnaval. Het is natuurlijk extra leuk wanneer Breda zo feestelijk mogelijk is aangekleed. Iedereen die mee wil doe heeft zich voor 3 februari aangemeld met wat foto's, dus wie weet wie Prins Daan met gevolg en muziek gaat feliciteren. 

ZONDAG 4 FEBRUARI
Grotste Maauwert
De jaarlijkse verkiezig van de Grotste Maauwert van het Kielegat, oftewel de beste tonpraten uit de regio Breda, vindt zondag plaats. Ook dit jaar wordt deze verkiezing weer in de Grote zaal van de Mezz aan de Keizerstraat 101 in Breda gehouden. De zaal gaat open om 13.00 maar er wordt pas echt gemaauwt vanaf 13.30 uur. De kapellen Aogse Bluf en De Loze Lavers zorgen weer dat het een groot feest wordt. Kaarten zijn te koop bij de VVV Breda en kosten tien euro.

Bonte Brakkenmiddag
Samen met de jeugdprins en -prinses van het Kielegat wordt carnaval spetterend afgetrapt met een bonte brakkenmiddag. Alle brakken van nul tot twaalf jaar en hun ouders kunnen een middag schminken, hossen, knutselen en genieten van een optreden van DJ Tom. De middag duurt van 14.30 tot 17.30 uur in Café Parkzicht aan de Paul Windhausenweg 1 in Breda. Daarnaast is de middag gratis. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief