Kasteleins Yves de Morree en Freek Haverman op de Grote Markt.
Kasteleins Yves de Morree en Freek Haverman op de Grote Markt. (Hossen)
carnaval

‘Hossen op de Markt grootste carnavalscafé van Nederland’ (video)

  Cultuur

BREDA - Het carnavalsevenement Hossen op de Markt gaat aanstaande zondag terug naar de basis en presenteert zich als het grootste carnavalscafé van Nederland. Dat zeggen de organisatoren.


“Hossen op de Markt is álles wat je van een goed café mag verwachten: koud bier aan de bar, verrassingsartiesten die een feestje kunnen bouwen en heel veel vrienden en bekenden.”

De afgelopen jaren werd door de organisatie geëxperimenteerd met de wildste ideeën: van Clown Bassie tot Chinees Nieuwjaar. “Dit jaar kiezen we voor dat waar het allemaal om draait: échte gezelligheid en samen mooie herinneringen maken. Daarvoor toveren we de Grote Markt om tot het grootste carnavalscafé van Nederland,” vertelt Jaap Meeldijk van de organisatie. “De nadruk ligt op sámen. Samen springen, zwaaien, dansen, zingen, hossen! En natuurlijk worden ook dit jaar de de nodige brakke uurtjes gestoken in het opblazen van de inmiddels bekende opblaasbeesten.”

Rondje om de Kerk
Afgelopen jaar liep het publiek voor het eerst het Rondje om de Kerk, een polonaise om de Grote Kerk. Stefan van Kakerken: “We hebben daarvoor zelfs speakers in de Torenstraat en de Reigerstraat geplaatst, en de verlichting van de Grote Kerk kleurde mee. De reacties waren ontzettend positief, dus dit jaar is het rondje terug, we draaien alleen de route om.”

Eigen carnavalsnummer ‘Ferry de Flamingo’
De organisatie van Hossen op de Markt brengt een meezinger van formaat uit: ‘Ferry de Flamingo’. “Het nummer wordt zondag door de voltallige organisatie ten gehore gebracht in een zinderende finale!”

De presentatie van Hossen op de Markt is in handen van zingende kasteleins Freek Haverman en Yves de Morree. Hossen op de Markt begint om 20.00 uur.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief