Henk Ketelaar
carnaval

Optocht Giegeldonk leutig wijkfeest (foto’s)

  Cultuur

BREDA – ´Laot oe nie strikke,´ is het motto van het carnaval in het Giegeldonkse rijk. In vele creatieve uitingen werd dat in de optocht aan de dag gelegd. Achttien creaties, individueel en in groepsverband, lieten zien hoe je eruit kan zien als je gestrikt wordt of gestrikt bent. De strikjes werden gul uitgedeeld en als je niet kon strikken dan kon er een cursus strikken worden gevolgd.


Door Henk Ketelaar

In de optocht liepen ongeveer 300 leutige deelnemers mee. Veel kinderen deden met hun school mee. In hun eigen praalwagen voerden prins Antonius en jeugdprins Daniel de fraaie optocht door Giegeldonk aan. De wijkbewoners zagen een kleurrijke stoet van individuelen, duo’s, scholen, grote en kleine groepen aan zich voorbijgaan.

Sommige toeschouwers waren zo fraai verkleed, dat het leek alsof ze uit de optocht waren gestapt. Langs de route werd hier en daar aan de voordeur spontaan een klein carnavalsfeestje gebouwd. Voor het de Scoutinggebouw aan de Somerweide nam Prins Antonius in een stralend zonnetje het defilé af.   

Een beetje moe maar helemaal in carnavalsstemming is na de optocht het feest in de prinselijke residentie het Sociaal Cultureel Centrum ’t Kraaiennest voortgezet. Daar vond ook de prijsuitreiking plaats.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief