Logo bredavandaag.nl
City Life Church
de Koepel

Naar de kerk in De Koepel: Het kan (weer)

  Cultuur

BREDA - Het is niet het eerste waar je aan denkt als je de oude Koepelgevangenis inbeeldt, maar het komt er toch echt: een kerkgemeenschap. City Life Church (CLC) Breda heeft voor deze locatie gekomen omdat het ontzettend bij hun drijfveren past.


“We zijn een hippe kerk”, zegt Robert van den Berg van CLC Breda. “We richten ons op jonge mensen en zijn naar buiten gericht, dus we doen veel activiteiten. De ruimte die het terrein van De Koepel heeft is heel geschikt voor onze zalen, kantoren en zelfs crèche. We moeten niet kerkje gaan spelen, maar juist heel laagdrempelig zijn zodat we midden in de samenleving staan.”

Maar waarom zou je met je geloofsovertuiging op een plek gaan zitten waar altijd gedetineerden hebben rondgelopen? Voor Van den Bergh is dat simpel. “Het is een heel mooie locatie, iedereen kent de plek en het staat symbool voor wat we als evangelische gemeenschap willen: de vrijheid opzoeken.”

City Life Church zit in de oude kapel van het gebouw, waar zo’n 200 kerkbezoekers inpassen. “We hebben vaak live-muziek in onze diensten, dan moet je niet in die galmbak van De Koepel gaan zitten”, zegt Van den Bergh. “Muziek moet wel mooi blijven.”

Op zondag 4 maart is om 15.30 uur de officiële opening van de nieuwe kerk. Vanaf 11 maart is elke week een dienst om 11.00 uur.

 


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief