Logo bredavandaag.nl
Michael Janiec
trein

5 toffe dingen om te doen zodra de trein naar Brussel rijdt

  Cultuur

BREDA - Nog maar even geduld tot de trein naar Antwerpen en Brussel gaat rijden, want 9 april is het al zo ver. Helaas vertrekt de laatste trein vrij vroeg, en gaat een concert in het Sportpaleis of een late film in de Kinepolis niet lukken. Maar er zijn genoeg dingen die je wél kunt doen.


1. Een dagje Mechelen
Bijna elke Bredanaar is al wel eens in België geweest voor een uitje, dus je kunt sowieso naar Brussel of Antwerpen. Maar ben je ook wel eens in Mechelen geweest? Deze historische stad kent een hele waslijst aan werelderfgoed en heeft een super karakteristieke uitstraling. Deze plaats kent een heleboel kerken, een basiliek en kathedraal maar ook een paleis en plein met kleurrijke gevels.

2. Naar de dierentuin
De Antwerpse ZOO is de oudste dierentuin van België en een van de oudste van de wereld. En vanaf begin april heel makkelijk bereikbaar! Deze dierentuin heeft tientallen verschillende diersoorten, waarvan ook nog een paar jonkies. Afgelopen zomer is een koalabeertje geboren en halverwege november zijn er twee slurfhondjes geboren. Schattig! Ben je al vaak naar de Antwerpse dierentuin geweest? Mechelen heeft ook een dierenpark.

3. Je familie ophalen van Zaventem
Als de vlucht van je geliefden niet heel vroeg of vrij laat gaat, kun je ze gewoon afzetten of ophalen van de luchthaven in Zaventem! Het vliegveld ligt net naast Brussel en daar ben je in nog geen twee uur. Dat is een warm welkom wel waard, toch? Of natuurlijk zelf vliegen. Maandagavond 9 april kun je 18.40 uur voor iets meer dan 40 euro naar Barcelona (als je snel boekt).

4. 2200 verschillende bieren proeven
Bier! Daar houden we van. In Brussel zit het Délirium Café waar ze zo’n 2200 verschillende biersoorten hebben uit meer dan 60 landen. Aangezien je toch niet meer hoeft te rijden, kun je net zo goed een middag in deze kroeg gaan zitten om zo veel mogelijk te proeven van het assortiment. Je kunt het niet te laat maken, maar ach. Dan slaap je weer op tijd, misschien je roes wel uit en kun je de volgende dag weer terug voor ronde twee.

5. Bezoek een van de kastelen
België telt de meeste kastelen per vierkante kilometer ter wereld en dat zijn er in totaal zo’n 3000. Keuze genoeg, dus. De trein zet je helaas niet voor de deur van zo’n paleis af, dus deze suggestie is voor de avonturiers. Het voordeel is dat je meteen een beetje kunt rondkijken op plekken waar je anders normaal nooit komt!

Ben je benieuwd hoe laat de treinen rijden omdat je binnenkort onze zuiderburen gaat opzoeken? Je kunt de vertrek- en aankomsttijden hier vinden.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief