Logo bredavandaag.nl
Henk Ketelaar

Bijzonder benefietoptreden Jason in De Haagse Poort

  Cultuur

BREDA – Ondanks zijn beperking weet Jason van Elewout (15) als opkomend zanger/entertainer iedereen met zijn optreden te boeien. Zijn eerste single heeft intussen het levenslicht gezien. Om langdurig zieke kinderen een uitje te kunnen geven houdt hij zaterdag voor de Stichting Opkikker een benefietavond. Dertien andere Nederlandstalige artiesten hebben hun medewerking toegezegd.


Door Henk Ketelaar

Jason was nog maar vijf jaar toen hij ambassadeur werd van de stichting Opkikker. Vorig jaar begon zijn muziek carrière die hij eigenlijk als driejarig jongetje al had ingezet. Gezien zijn fysieke beperkingen mag dat wel een opmerkelijk worden genoemd. Echter niet voor zijn ouders Hein en Lenny van Elewout, co-ouder Henk Prins en zijn zoon Kevin. Die wisten dat Jason als driejarig jongetje de Nederlandstalige liedjes leuk vond en fan was van Frans Bauer.

Frans Bauer
Samen met de Bredase Carlo Verkooijen, singer, songwriter en producer zitten we aan de stamtafel van Jason bij feestcafé D’n Henk in Prinsenbeek. Het is nog vroeg in de avond omdat Jason in de late avonduren nog wilde repeteren. “Als we met vader Hein op Jasons kindertijd terugkijken vertelt hij onder instemmend geknik van moeder Lenny: “Als ik Jason rustig wilde hebben, zette ik een plaatje van Frans Bauer op. Hij zong de liedjes dan helemaal mee.” Op de vraag bij wie hij les neemt antwoordt Jason: “Bij Klaartje van Veen uit Tilburg neem ik één tot tweemaal per week zangles.”

Geluksmunt
De begroeting met Jason is vrolijk en ongekunsteld. Je voelt de levenskracht die hem in staat stelt het leven opgewekt te nemen zoals het is. Als 3-jarige jongetje namen zijn ouders hem mee naar een optreden van zijn idool Frans Bauer in het Chassé theater. Bij die gelegenheid omzeilde hij de beveiligers en liep spontaan het podium op. Een ontmoeting die hem nu twaalf jaar later nog blij maakt. “Ik kreeg van hem een geluksmunt en vond dat ik die harder nodig had dan hij,” vertelt Jason die de munt als een kleinood koestert.

Droom
Jasons droomde ervan ooit eens een eigen liedje te mogen uitbrengen om net als Frans Bauer op de bühne te staan. Die droom maakten Carlo Verkooijen, co-ouder Henk, zoon Kevin en Kevins ouders waar. Zij zorgden ervoor dat Jason in november vorig jaar het door Carlo geschreven lied: ”Wat is het leven mooi,” voor het publiek kon brengen. “Het liedje mag als symbool staan voor Jasons levensstijl en -opvatting,” vertelt Carlo die Jason als talent erg hoog heeft staan. Vader Hein laat trots weten: “Met zijn stijl van optreden pakt hij het publiek in.” Nu treedt Jason regelmatig op met andere Nederlandstalige artiesten en organiseert hij jaarlijks een benefiet voor de stichting Opkikker.

Opkikkerdag
Met een onvergetelijke Opkikkerdag (uitje) verrast Stichting Opkikker zo’n tweeduizend keer per jaar langdurig zieke kinderen. Jasons benefiet voor deze stichting vindt plaats in café De Haagse Poort, Haagdijk 149 te Breda op zaterdag 7 april van 20u tot 00.30u. Entree 10 euro.
Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Info: jasonelewout@gmail.com. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief