Logo bredavandaag.nl
Stein de Bont

Muurschildering Ramon Dekkers krijgt vorm in Tuinzigt

  Cultuur

TUINZIGT - De Bredase ontwerper Robin Nas is begonnen aan de muurschildering van Ramon Dekkers. Aan de Meidoornstraat in Tuinzigt werkt hij de komende week aan de 6 meter hoge schildering geïnspireerd op de overleden thaibokser. 


De muurschildering is een creatieve weergave van het bewogen leven van Ramon Dekkers, de thaibokslegende uit Breda die in 2013 onverwachts kwam te overlijden. In het ontwerp zijn de bokshandschoenen van Dekkers te zien, net als de traditionele Thaise bloemenkrans en een diamant, een verwijzing naar de bijnaam van Ramon ‘The Diamond’ Dekkers.

Buurtbewoners Yvonne Peeters en Ciska Jansen maakten zich hard voor de realisatie van de muurschildering. Het project wordt ondersteund door woningcorporatie WonenBreburg. Robin Nas, ook wel bekend als Zenk One, is een ontwerper uit Breda die eerder onder meer de bekende muurschildering van Godevaert Montens maakte.

De muurschildering wordt bij voltooing toegevoegd aan de Blind Walls Gallery, een collectie die  uit meer dan 70 muurschilderingen bestaat. Iedere muurschildering vertelt een verhaal over Breda. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief