Logo bredavandaag.nl
Dit is het nieuwe ontwerp voor poppodium Mezz
Dit is het nieuwe ontwerp voor poppodium Mezz (Erick van Egeraat)

Dit is het nieuwe ontwerp voor poppodium Mezz

  Cultuur

BREDA - Mezz gaat op de schop en de plannen daarvoor zijn bekend. Met het nieuwe ontwerp moeten vooral de problemen rondom het laden en lossen bij het Bredase poppodium worden opgelost. “Mezz is vijftien jaar oud en in de loop van de jaren zijn er een aantal dingen die minder goed blijken te functioneren dan men aanvankelijk had gehoopt”, vertelt architect Erick van Egeraat.


Door buren werd al langer geklaagd over overlast door het laden en lossen, vertelt Van Egeraat. “De ruimte is niet toereikend voor het gebruik.” Daarom wordt er aan de zijkant van het gebouw een ‘betonnen doos’ aangebouwd, waar meer in opgeslagen kan worden en ook artiesten in ontvangen kunnen worden. “Het geheel wordt bekleed met beplanting, zodat het net lijkt alsof er geen gebouw tegen het huidige gebouw aan komt te staan.”

De uitbreiding van de laad- en losruimte is ‘de meest zichtbare ingreep aan de buitenkant’. “Aan de binnenkant hebben de aanpassingen vooral te maken met de doorloop naar de grote zaal, zodat mensen niet te lang bij de entree blijven hangen. Dat zorgt voor onnodig lawaai.” Om dat te bewerkstelligen komen er een aantal extra toegangen in de zaal, zodat men makkelijker naar binnen kan.

Aan de kleine zaal verandert niets. Wel wordt van de voormalige oefenruimtes in het gebouw een tweede foyer gemaakt. “Ook dan lopen de bezoekers meer door naar achteren en krijg je een betere spreiding”, aldus Van Egeraat.

Het was lange tijd onduidelijk of de verbouwing van Mezz dit jaar zou plaatsvinden. Aanleiding daarvoor was discussie in de gemeenteraad over de kosten van de verbouwing. Die bleken geen 1,35 miljoen, maar 1,8 miljoen te bedragen. De rekening voor die verbouwing is voor de gemeente, als eigenaar en verhuurder.

Eind december werd dan toch de knoop doorgehakt om ook de rest van het benodigde geld beschikbaar te stellen.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief