Logo bredavandaag.nl
Dj Boris Smith vliegt de Top 50 in met Be Yourself: ‘Een bizarre rollercoaster’
Dj Boris Smith vliegt de Top 50 in met Be Yourself: ‘Een bizarre rollercoaster’

Dj Boris Smith vliegt de Top 50 in met Be Yourself: ‘Een bizarre rollercoaster’

  Cultuur

BREDA – Het zijn bijzondere weken voor dj en producer Boris Smith geweest. De track ‘Be Yourself’, die hij maakte met de Zuid-Afrikaanse groep GoodLuck, is op nummer 42 in de Top 50 gekomen. 3FM-dj Rob Janssen zorgde zo’n zes à zeven weken geleden ervoor dat het nummer op de playlist terechtkwam en sindsdien gaat het hard: van Megahit naar 3FM-talent en als klap op de vuurpijl een plek in de Top 50. En dan is het succes in Zuid-Afrika nog buiten beschouwing gelaten.


Smith vat deze ervaring samen als ‘een bizarre rollercoaster’. “De track wordt nu tien keer per dag op de Nederlandse radio gedraaid”, zegt hij. “Mijn team en ik kunnen onze vinger er niet opleggen. Het is hard werken, maar ook mazzel”, verklaart de Bredanaar.

De basis van de track komt uit 2015. “Ik weet dat ik toen eens wat anders wilde maken dan ik al deed”, zegt Smith. Hij bedacht het catchy gitaarriedeltje en de melodie voor het nummer. “Het project heeft heel lang onder de noemer ‘zomerhitje’ gestaan. Misschien was het met voorbedachten rade”, lacht hij.

Tijdens een schrijfsessie met de Zuid-Afrikaanse groep GoodLuck wordt het laatje met het ‘zomerhitje’ nog eens opengetrokken. Ze schrijven ‘Be Yourself’ en brengen deze in 2016 uit op het album ‘The Nature Within’ van GoodLuck in Zuid-Afrika.

Het eerste succes komt hier, want de plaat wordt in het thuisland van GoodLuck uitgeroepen tot beste popalbum van het jaar. “Ik postte iets over die track op mijn eigen Facebook”, zegt Smith. “Ik kreeg dertien likes. Het was zó duidelijk dat in Nederland helemaal niet duidelijk was wat er speelde”, lacht de producer.

Ondertussen is Nederland meer dan op de hoogte van deze samenwerking. Boris Smith is deze zomer te vinden op Amsterdam Open Air, Solar Weekend, Dream Village en Sunrise Festival. Daarnaast vertelt hij: ‘We komen deze zomer op een dinsdagavond met een leuke verrassing naar Breda!’ Subtiel, Smith.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief