Logo bredavandaag.nl
Dj Matt Sound staat in finale Kunstbende: 'Geen idee hoe dit is gelukt'
Dj Matt Sound staat in finale Kunstbende: 'Geen idee hoe dit is gelukt' (Foto: Wildestfotografie.nl)

Dj Matt Sound staat in finale Kunstbende: 'Geen idee hoe dit is gelukt'

  Cultuur

BREDA – Het enige wat de 17-jarige Matthijs van Dijck wil doen, is als dj zijn publiek een onvergetelijke avond geven. Hij doet mee met Kunstbende en wint de voorrondes. Nu mag hij Brabant vertegenwoordigen in de finale in de Westergasfabriek in Amsterdam.


“Ik heb geen idee hoe ik dit voor elkaar heb gekregen”, vertelt Matthijs. “Het ging als een sneltrein voorbij.” 24 maart stond hij in Club Smederij in Tilburg met onder andere zijn eigen geproducete tribal- en big room house. Daar behaalde hij de tweede plek, waardoor hij naar de volgende ronde in Mezz mocht.

“Het was groot feest in Mezz”, zegt Matthijs. De jonge dj had een heleboel vrienden en bekenden van zijn school, De Rotonde, uitgenodigd. Hij mocht de avond afsluiten. “Dan gaat iedereen los en daar doe ik het voor.” Matthijs behaalde de eerste plaats in deze ronde en veegde daarmee in totaal zeven medekandidaten van de baan. “Dat is echt onbeschrijfelijk”, zegt hij. “Ik was vooral bezig met genieten en iets minder met de prijs.”

De inspiratie voor zijn shows en tracks haalt Matthijs uit de Bredase Dannic en Ser-V. “Die tweede is mijn schoolleraar”, zegt hij. “Ik kan zo veel van hem leren. Hij draait allerlei stijlen door elkaar en mixt deze vloeiend over. Als je Dannic en Ser-V live hoort dan snap je waarom ik, van alle dj’s in de wereld, die twee bewonder.”

De droom van Matthijs is om op grotere feesten, festivals en in clubs te draaien. Hij noemt Tomorrowland en Ultra. “Dat zijn allemaal buitenlandse festivals, hè?”, merkt Matthijs op. “Dancetour Breda zou ook fantastisch zijn”, zegt hij. “Ik hoop echt dat die droom uitkomt.”

De finale van de Kunstbende is op 30 juni in de Westergasfabriek in Amsterdam. Matthijs doet mee in de categorie dj’s. Als hij wint mag hij draaien op Mysteryland en Lowlands.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief