Logo bredavandaag.nl
Honderd in Engelse stijl geklede fietsers startten zondagmiddag in de Boschstraat aan de eerste Bredase editie van de Tweed Ride.
Honderd in Engelse stijl geklede fietsers startten zondagmiddag in de Boschstraat aan de eerste Bredase editie van de Tweed Ride. (Wijnand Nijs)

Nieuwe editie van FietsFiesta: modderrit en Tweed Ride

  Cultuur

BREDA -  Een week die geheel in het teken staan van fietsen met ‘exotische’ fietstochten als een midderrit en de Tweed Ride, exposities en sprekers. Dat is de  tweede editie van de FietsFiesta, van 29 mei tot en met 3 juni.


De evenementen tijdens de FietsFiesta vinden met name op het Haveneiland plaats bij PIER15. Op het programma staan onder meer een boekpresentatie van Eric Mijnster bij boekhandel van Kemenade & Hollaers, de Blind Walls Gallery fietstour, een Summergrill Gravel Ride, de befaamde Tweed Ride. Ook houdt het Bredase SJEES Magazine een inspiratie-avond met presentaties van onder andere Natascha Knaven over vrouwenwielrennen.

”Het is gaaf om het enthousiasme in Breda te voelen bij de diverse partijen”, verwijst organisator Tanja Steenhorst naar de medewerking van zo’n 25 Bredase partijen. “Het was de bedoeling om een programma voor een lang weekend te ontwikkelen, maar we zijn toch weer, net als vorige editie, een week onder de pannen, doordat steeds meer partijen aanhaken.” Haar ambitie is een nieuw festival neer te zetten. “Waarmee we laten zien dat de fiets voor iedereen een feestje is en de Bredase regio de plek is om goed feest te vieren op en rond de fiets.”

Op de slotdag van de FietsFiesta kunnen sportieve fietsliefhebbers zich in het zweet trappen tijdens een spinningmarathon van het Amphia, waaraan ook burgemeester Depla deelneemt. De Stichting Vrienden van het Amphia zamelt geld in voor een speeltoestel voor kinderen dat in de tuin van het nieuwe ziekenhuis wordt geplaatst.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief