Naar Isle of Dogs met je hond: vrijdagavond 18 mei bij Chassé Cinema.
Naar Isle of Dogs met je hond: vrijdagavond 18 mei bij Chassé Cinema. Amber Kuijs

Beestenboel in Chassé Cinema met honden bij de film (video)

Cultuur

BREDA - Met je hond naar de film. Welke hondenliefhebber wil dat nou niet? Vrijdagavond kon het bij Chassé Cinema tijdens de film ‘Ilse of dogs’. De uitgekochte zaal zit vol met honden en enthousiaste baasjes. De honden zijn rustig... maar stilzitten valt niet mee. Kort voor de film klinkt er enthousiast geblaf.

“Het is maar iets wat je een keer in je leven meemaakt”, zegt Mieke Smulders. “Het zal een hele belevenis worden. Ook voor mijn hond. Ik ben speciaal ervoor naar Breda gekomen.” Elwin en Jolanda vinden het een beetje gekkigheid. “Het is een keer iets anders, maar we zijn vooral benieuwd naar hoe onze honden reageren. Het zal wel chaos worden.”

Dat geldt ook voor Sanne, die de voorstelling als verrassing van haar zus kreeg. “Het is wel spannend, omdat er ook grote honden zijn. Die van ons is best klein. Toch denk ik dat onze hond lekker zal gaan liggen net zoals op de bank thuis.” Daar stemmen hondeneigenaren Mieke, Elwin en Jolanda mee in.

Renske Bour, pr manager bij Chassé Breda, ziet veel enthousiasme bij de baasjes. “Het is echt leuk zo. Ik verwacht wel dat het goed gaat met de honden. In Rotterdam hebben ze dit ook gedaan en dat ging ook goed.”

De film ‘Isle of dogs’ gaat over een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Door de noodtoestand worden alle huisdieren uit Megasaki City verbannen naar een afvalplaats. Atari gaat op zoek naar zijn waakhond spots. Samen met zijn nieuwe groep bastaardvrienden gaat hij op een epische reis die het lot en de toekomst van de hele provincie zal bepalen.