Een van de Bredase festivals met meer dan tienduizend bezoekers: Breda Barst.
Een van de Bredase festivals met meer dan tienduizend bezoekers: Breda Barst.

‘Waar blijven watertappunten op festivals?’

Door: Wijnand Nijs Cultuur

BREDA - Het festivalseizoen is in volle gang. Daarom willen Pvda en D66 weten hoe het zit met de mogelijkheden voor watertappunten voor gratis water op de Bredase festivals.

De partijen zijn voorstander van de watertappunten, ook omdat het volgens hen voorkomt dat  een flesje water meer kost dan een biertje. De burgemeester zei tijdens een debat op 8 maart toe met een notitie te komen over wat de vragenstellers de ‘problematiek rondom watertappunten bij festivals’ noemen. Zij wijzen op het risico op uitdroging.

Bij extreem warm weer, gaat het Nationale Hitteplan in werking en worden organisatoren reeds verplicht om bezoekers voldoende water aan te bieden. “Daarnaast is het ook buiten extreem warm weer verstandig om voldoende water te drinken tijdens een evenement. Zo biedt Brabant Water bij grote evenementen zelf aan om gratis drinkwater te leveren”, schrijven de twee fracties aan het college.

De fracties willen weten waar het probleem zit met de watertappunten en wanneer ze de notitie mogen verwachten. Ook willen ze weten of het college op de hoogte is van de mogelijkheden om via Brabant Water gratis tappunten te plaatsen bij festivals waar meer dan 10.000 bezoekers komen. Daarnaast zijn ze benieuwd of de festivalorganisatoren betrokken worden bij de plannen.