Logo bredavandaag.nl
Het speciale paviljoen dat op het Chassépark verschijnt tijdens BredaPhoto 2018.
Het speciale paviljoen dat op het Chassépark verschijnt tijdens BredaPhoto 2018. (Foto: MVRDV)

500 kaarten openingsavond BredaPhoto voor Bredanaars

  Cultuur

BREDA - BredaPhoto Festival 2018 staat voor de deur. Het thema is dit jaar To Infinity and Beyond. Het festival begint 5 september met een grootse openingsavond. "Als bedankje aan de stad, die we toch zeven weken gebruiken, geven we 500 kaarten weg aan inwoners van Breda", geeft voorzitter Bart Straatman aan.


Woensdag 5 september wordt het startschot gegeven voor de achtste editie van de internationale foto biënnale. Dat gebeurt met een spetterende openingsshow in de grote zaal van het Chassé Theater. "Voor de opening is een bijzonder programma samengesteld met onder andere een videoshow van Blauwe Uur rondom het thema To Infinity and Beyond", vertelt de voorzitter. "Die videoshow is voorzien van een soundtrack door Slagwerkgroep Den Haag en strijkkwartet Ragazze."

De presentatie is in handen van Kunstuur-presentator Lucas de Man. Na afloop is er een afterparty en de gelegenheid om een deel van de buitenexposities en het unieke door MVRDV ontworpen fotopaviljoen te bezoeken. Tijdens de opening vindt ook de officiële bekendmaking van de nieuwe Fotograaf des Vaderlands plaats; een initiatief van Het Nederlands Fotomuseum en FOAM, ondersteund door BredaPhoto.

Het programma in het Chassé Theater is alleen toegankelijk op uitnodiging. Inwoners van de gemeente Breda kunnen zich aanmelden via http://bit.ly/BP-opening, zodat zij de opening bij kunnen wonen. Per bestelling zijn maximaal 2 kaarten beschikbaar.

Korting op passe-partout
Bredanaars kunnen bovendien met de kortingscode BP-IKWOONINBREDA met vijftig procent korting een zevenweken passe-partout bestellen voor het festival. Daarmee krijg je zeven weken lang onbeperkt toegang tot de festivallocaties en het randprogramma. Dat betekent dat je onder meer mee kunt met rondleidingen en bijvoorbeeld een bezoekje kunt brengen aan de expositie in de voormalige koepelgevangenis. Per bestelling kun je één passe-partout met korting bestellen, meerdere bestellingen zijn mogelijk via www.bredaphoto.nl/editie-2018/ticketsFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief