Logo bredavandaag.nl
Foto: Jeff Wolters/Lookaround360
fotoalbum

Breda Live 2018: Rockende Anouk, feestende Guus en terug in de tijd

  Cultuur

BREDA - De eerste dag van Breda Live toonde meteen ook weer de essentie van het festival: gezelligheid samen met vrienden. Alsof het Chasséveld een grote kroeg was, met louter bekenden en met veel vrienden om je heen. De heerlijke zon en het begin van de zomervakantie maakte het feestgevoel compleet.


De dag begint met Ronnie Flex. Als hij om 16.00 uur Breda toespreekt is het Chasséveld nog verre van vol. Het is het eind van de werkdag en voor veel mensen ook de dag dat ze hun kinderen van school ophalen voor de schoolvakantie. De enthousiaste Flex maakt er het beste van. Gaandeweg zijn optreden stroomt het festivalterrein steeds voller. 

Na de eerste verrassingsact Wulf en dj's Coen en Sander die met meligheid en leuke deuntjes de sfeer erin brengen, volgt Anouk. De Haagse toont wederom aan tot de top van de Nederlandse rockmuzikanten te horen. Ze zet een strakke set neer, ondersteund door een uitgebreide band. Naast de rockers laat ze ook ingetogen songs de revue passeren. In volle concentratie, vaak met de ogen neergeslagen, zingt ze loepzuiver. De cafésetting, met veel geroezemoes op de achtergrond, doet haar niks.

Tussen- en verrassingsact 2 Unlimited bracht de gemiddelde Breda Live bezoeker even terug in de tijd. Met No Limit en de Twilight Zone was het weer even begin jaren negentig. 

Die caféstemming weet Guus Meeuwis als geen ander te benutten. De Tilburger - of beter Brabander - knalt de ene na de andere meezinger over het Chasséveld. Uitbundig zingt Breda elk nummer mee. En uiteraard regent het meters bier... Laat dat maar aan Meeuwis over.

 

Coen en Sander laten vervolgens het Chasséveld ook nog eens van links naar rechts gaan en daarna mag R3hab de dag afsluiten. Hij lijkt wat aarzelend te beginnen, maar nadat hij even in een korte break het publiek heeft toegesproken over hoe fijn hij het vindt om weer in Breda te staan, gaat hij los met een spetterende show.

Zaterdag deel twee, met Suzan en Freek, Alvaro Soler, de vervanger van André Hazes, Chef'Special, Kensington en Hardwell. Ook dat belooft weer een feestje te worden. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief