Logo bredavandaag.nl
Hardwell tijdens Breda Live 2018.
Hardwell tijdens Breda Live 2018. (Foto: Vinnie de Laat / Click United)

Hardwell over Breda Live: 'Tien keer belangrijker dan sommige andere shows'

  Cultuur

BREDA - Hardwell sloot zaterdag Breda Live af. Dat was niet voor het eerst, van de tien edities was hij er een keer of zes bij. En als je de Bredase dj hoort, was dit ook niet voor het laatst. "Dit is voor mij tien keer belangrijker dan een heel groot festival, wat in een ander land staat waar ik niks mee heb."


- Wat is er dan nog bijzonder aan Breda Live?

"Dat klinkt misschien heel cliché, maar dat is dan toch dat er veel vrienden en familie zijn. Er zijn zoveel bekenden in het publiek. Dit is zeker ook mijn feestje. Ik kom een keer per jaar terug om groots op te treden in de stad en dat is met Breda Live."

"En wat het ook heel speciaal maakt, je staat op een podium voor niet alleen danceliefhebbers. Ik vind het supertof om te laten zien wat wij wereldwijd doen en wat Hardwell nou is en hoe de show eruit ziet. Dat doe je ook voor mensen die misschien wel megafan zijn van André Hazes, die helemaal niks met Hardwell hebben en het gewoon een keer willen zien. Het is voor ons, voor mij en mijn team, ook een uitdaging om voor die mensen ook een positieve indruk achter te laten."


- Stel je dan een andere set samen?

"Ja, maar ik wil het geen concessies noemen. Ik zal ook wat bekendere platen er doorheen gooien en een geintje maken. Ik doe geen aanpassingen aan mijn sound ofzo."

Al is Breda Live echt thuiskomen voor Hardwell, het valt niet altijd mee om het in het toch nog steeds moordende tourschema in te passen. Na Breda Live moest de Bredase dj om middernacht op Rotterdam Airport staan om te vertrekken naar Ultra in Kroatië. "We doen 45 shows in twee maanden. Gisteren was het Noorwegen, na Kroatië volgt Ibiza. Het is wel echt een zomerhectiek nu."

Breda Live hoort daar echt bij, benadrukt hij. "Dit is voor mij tien keer belangrijker dan een heel groot festival, wat in een ander land staat waar ik niks mee heb. Ik was bij wijze van spreken graag doorgegaan naar Janssen na Breda Live. Maar Ultra support mij ook al die jaren al, dat is eigenlijk hetzelfde als Breda Live. Ultra is het grootste festival ter wereld met Tomorrowland, om dat te mogen afsluiten in Kroatië is een supergrote eer. "

- Muzikaal maakte je afgelopen tijd een uitstapje met Lil' Kleine, Bizzey en Chivv, met 'Ze willen mee'. Zit daar nog meer aan te komen? Want dat is heel anders dan je gebruikelijke werk.

"Het is super anders. Ik ben vroeger begonnen natuurlijk met die sound, de bubbling beat sound. Dit ding is als een grapje tot stand gekomen en een beetje uit de hand gelopen. Het zit nu op 20 miljoen streams op Spotify, dus… Dat is echt superleuk."

"Ik snap dat de diehard Hardwell-fan het niet helemaal okee trekt. Maar aan de andere kant, als je echt fan bent, dan snap je mij ook en dan weet je dat ik af en toe van een grapje houdt. Maar of er meer van dit soort dingen aankomen, dat weet ik niet."

- Je ziet het ook bij je collega's, Armin van Buuren, Tiësto. Je verandert zelf ook. Je bent een andere persoon dan vijf of tien jaar geleden.

"Het heeft met name te maken als je in de studio zit. Mensen hebben een bepaalde sound  van je, ze weten als je een Hardwell sound hebt, dan weten ze waar je aan denkt. Trance, progressive, electro, Big Room. Als ik dat elke dag moet maken, dat is hetzelfde als jij elke dag een artikel moet schrijven over de politiek, dan wordt je helemaal chagrijnig. Je wilt ook een keer iets over entertainment doen. Dat is als producer ook. Je wilt af en toe uitstapje maken qua sound."

- Ook om het voor jezelf spannend te houden?

"Jazeker. Dan ga je experimenteren met andere geluiden en een andere manier van mixen in de studio. Dat is heel cool. Daar leer je ook weer van. Dat is een eindeloos proces."

Meer foto's van zaterdag
Meer foto's van vrijdagFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief