Palm Parkies Liptease
Palm Parkies Liptease (Foto: Perry Roovers/SQ Vision)

Eerste Palm Parkies heeft lichte concurrentie met halve finale WK

  Cultuur

BREDA - De eerste Palm Parkies is afgelopen dinsdagavond van start gegaan. De start van Palm Parkies viel wellicht wat ongelukkig en had wat concurrentie met de halve finale van het WK voetbal waarin de Belgen het moesten afleggen tegen de Fransen. 


In de Sint Janstraat voor sportbar Old Dutch heeft zich om 20.00 uur een grote groep voetbalfans verzameld. De meesten geven aan te gaan juichen voor onze zuiderburen, maar er is ook hier en daar een Franse vlag te bekennen. Wanneer het eindsignaal klinkt, druipt de horde fans langzaam af voor Old Dutch richting het Valkenberg waar de meesten nog een uurtje Parkies meepakken. 

Planet Disco
Kleedjes worden weggelegd en drank komt uit de tassen tevoorschijn. Ondanks het wat mindere weer zijn er toch redelijk wat mensen naar het park gekomen. "Ook al was het weer wat minder, ik wilde toch na de voetbal even een kijkje komen nemen", zegt Mirte van Wijngaarden. "Ik was vooral benieuwd naar de nieuwe zone waar Planet Disco op staat", zegt ze. "Een goede nieuwe aanvulling voor Parkies als je het mij vraagt."

Volgende week dinsdag vindt de tweede Palm Parkies plaats. Dan treedt Bongomatik vanaf 19:30 op. Dit muziek-collectief bestaat uit de top van de Nederlandse Jazz, Pop, Latin en Funk.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief