Logo bredavandaag.nl
Foto: Wijnand Nijs

Deze Bredase festivals zijn op alles behalve muziek gericht

  Cultuur

BREDA – Houd je heel erg van festivallen, maar is muziek niet helemaal je ding? Deze festivals zijn gericht op totaal andere dingen: eten, bier of film, noem maar op!Breda Drijft
Het is altijd zo'n leuk zicht: tientallen rubberbootjes in de Singel. Vorig jaar deden maar liefst 2750 mensen hieraan mee. Een ding is zeker, het is een super relaxt festival: lekker liggen in de zon, beetje bijkletsen met je vrienden. Nu nog hopen op prachtweer!

Datum: 22 juli
Prijs: vanaf 18 euro

Wit + Weizen Festival
Bier! Bier! Bier! Café Sam Sam en Zeezicht kunnen er niet genoeg van krijgen en slaan daarom de handen ineen om dit bierfestival te organiseren. Het is de zevende editie en hiervoor halen ze meer dan 150 verschillende soorten witbier in huis. Wow!

Datum: 27 tot en met 29 juli
Prijs: divers

BUT Filmfestival
Je kunt ook deze dag gewoon weer in de bank ploffen en je oude, vertrouwde Netflixserie aanzetten, maar je kunt ook eens iets nieuws gaan zien! BUT Filmfestival draait B-films en het liefst met veel geweld, bloed en het absurde. En dat vijf dagen lang! Durf je nog?

Datum: 29 augustus tot en met 2 september
Prijs: vanaf 10 euro

Brewda
Breda telt nóg een bierfestival! Aan het begin van september komen verschillende brouwerijen van binnen- en buitenland naar de Belcrum bij thuishaven Frontaal Brouwerij. Onder andere het Eindhovense Van Moll en Belgische Brasserie L'ermitage zijn van de partij. Ook de nodige foodtrucks komen op het terrein te staan. Burp!

Datum: 1 september
Prijs: divers

BredaPhoto
Wat is de impact van de alsmaar razende wetenschap? Daar gaat BredaPhoto dit jaar over. Internationale fotografen stellen zowel in de buitenlucht als in galerijen hun werk tentoon dat aansluit op het thema. Onder andere beelden van Jeroen Bocken, Stephen Gill en Kenji Chiga zullen te zien zijn.

Datum: 5 september tot en met 21 oktober
Prijs: buitenexposities gratis, binnenexposities vanaf 17,50 euro


Bourgondisch Breda
In onze stad houden we wel van lekker eten. In deze restaurantweek zijn er een heleboel plekken waar je met korting kunt eten, routes met verschillende eetgelegenheden onderweg, maar er zijn ook andere culinaire dingen te doen zoals bier- en wijnproeverijen of een dinnershow.

Datum: 21 tot en met 30 september
Prijs: zeer divers

Stripfestival
Het Chassétheater verandert in het laatste weekend van september in een stripwalhalla. Het was nog even spannend of deze tiende editie door zou gaan omdat de gemeentesubsidie wegviel. Dankzij sponsoractie 'Vrienden van het festival' heeft de organisatie van Stripfestival Breda het groene licht gegeven en kun je ook dit jaar weer rondneuzen tussen de stripboeken, films bekijken en signeersessies van onder andere Robin Mies, Jorge Miguel en Famke Schoonbergen-Vining bijwonen.

Datum: 29 en 30 september
Prijs: vanaf 6,50 euro
 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief