Logo bredavandaag.nl
Foto: Edwin Wiekens

Blind Walls Gallery: 'Komende jaren nog meer kleur op Bredase muren'

  Cultuur

BREDA - De fladderende vlinders op de muur in Tuinzigt zijn een van de nieuwste aanwinsten voor de 'Blind Walls Gallery'. Maar als het aan initiatiefnemer Dennis Elbers ligt komen er de komende jaren nog veel meer beschilderingen op blinde muren in Breda. 


"Momenteel zijn we bezig met een Blindwall op Haveneiland", zegt Elbers. "Dat wordt dan ongeveer de 80e muurbeschildering in Breda." Er staan voor dit jaar nog zo'n vijf beschilderingen op de planning. "Als het aan ons ligt dan gaan we nog wel een paar jaar door. We hopen er per jaar 12 tot 14 te kunnen maken."

Vier jaar geleden bedacht Elbers het Blind walls Galleryproject. Met de muurbeschilderingen wil de initiatiefnemer een verhaal vertellen over de stad. "Inmiddels wordt het project door velen omarmt", zegt Elbers. "Zo krijgen we best veel aanvragen van bewoners voor het plaatsen van een muurschildering, maar ook woningbouwverenigingen benaderen ons." 

Het was nog niet zo makkelijk om het project uitvoerbaar te krijgen. "We hebben er voor moeten vechten om het allemaal voor elkaar te krijgen." Tegenwoordig wordt Blind Walls Gallery benaderd door internationale kunstenaars zelf. "Zij laten dan weten heel graag een muurbeschildering te willen maken", vertelt Elbers. "Dit hadden we vier jaar geleden niet kunnen bedenken."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief