De eerste lijnen van de schildering aan de Vestkant door Colectivo Licuado.
De eerste lijnen van de schildering aan de Vestkant door Colectivo Licuado. Foto: BWG

Zuid-Amerikaanse kunstenaars slaan toe in Breda

Door: Wijnand Nijs Cultuur

BREDA - Drie Zuid-Amerikaanse kunstenaars zijn deze week aan de slag gegaan aan de Vestkant. Ze maken in opdracht van Blind Walls Galllery twee nieuwe schilderingen. Het duo Colectivo Licuado uit Uruguay gaat aan de slag met hun schildering aan de Vestkant, en AlfAlfA (Nicolás Sánchez) uit Venezuela werkt aan zijn schildering aan de Dijklaan. 

Colectivo Licuado uit Montevideo in Uruguay werd 5 jaar geleden opgericht door Camilo Núñez en Florencia Durán. "Hun doel is om kleur te geven aan openbare ruimtes", aldus Blind Walls Gallery. "Dit doen ze door de cultuur en tradities van de omgeving te combineren met hun eigen, hyperrealistische stijl." Deze week schilderen ze aan de Vestkant een stilleven geïnspireerd op een Pinkstermaaltijd in het stadhuis van Breda in 1544. 

Nicolás Sánchez, alias AlfAlfA, is een muurschilderaar en illustrator uit Mérida, Venezuela. Sinds 2008 richt hij zich op urban street art en begon hij met het maken van kleine en middelgrote schilderingen. Tegenwoordig maakt hij voornamelijk grootschalige schilderingen. Inspiratie haalt hij uit mythologie en lokale legendes en tradities. Zijn werk is te zien in verschillende landen zoals Venezuela, Argentinië, Bolivië, Engeland, Spanje en India. AlfAlfA liet zich inspireren door de vele duivenmelkers die woonden in en rondom de Dijklaan. 

De schilderingen worden naar verwachting in de loop van volgelde week afgerond.