Bierfestival Grote Markt 2015
Bierfestival Grote Markt 2015 Foto: Stadsfotograaf Breda

Nieuwe editie bierfestival: Ready, Set, (bier)Proef!

Door: Guus Arnouts Cultuur

BREDA - Zeezicht, Sam Sam, Ja! Breda, 't Hart van Breda, Gold, het Voske en Boterhal slaan ook dit jaar de handen weer ineen voor het bierfestival Werelds Breda aanstaande zondag op de Grote Markt.

Dit keer staat het evenement in het teken van de verschillende biertypes zijn en ligt de nadruk wat meer bij het mondiale (bier)karakter van het festival. Dat betekent dat er vooral bieren van ambachtelijke namen geschonken worden en dus niet zozeer de bekende namen.

Nieuwe invulling
Als leerproces op voorgaande jaren zijn er ook enkele nieuwigheden. Volgens medeorganisator en horecaondernemer Nanda Koomans krijg je als bezoeker een reisje langs de wereld voorgeschoteld in de vorm van een wandeling langs alle cafĂ©'s. "Bij 't Hart van Breda worden mediterraanse bieren geschonken, bij Sam Sam zijn er Nederlandse bieren en bij Zeezicht kun je een Amerikaans biertje proberen. Ook Belgische, Scandinavische en Duitse bieren zijn van de partij." En dan voornamelijk de vollere bieren op fles, de organisatie wil dit jaar 'pils' of getapte biertjes zoveel mogelijk mijden.

Verder is er nog een extra, ludieke toevoeging. "Ieder biertje heeft een QR-code. Als je die scant kun je 'm meteen terugvinden op de website Untapdd." Er zullen deze zondag ruim honderd verschillende biersoorten- en typen present zijn. 

Het festival begint om 12.00 uur en duurt tot 22.00 uur.