Grote Kerk met vlaggen 2017
Grote Kerk met vlaggen 2017 (Foto: Theo Herrings)

Slapen in de Grote Kerk tijdens monumentenNACHT

  Cultuur

BREDA - Altijd al eens willen dromen of wegdommelen in een van de grote gebouwen van Breda? Tijdens de eerste MonumentenNACHT Breda, onderdeel van de Monumenten Dagen, op 8 september kan die droom dan misschien weleens werkelijkheid worden. En dat voor noppes (je betaalt wel een als je een ontbijtje erbij neemt).


De organisatie van het MonumentenNACHT organiseert dit jaar ook voor de eerste keer 'slapen in een monument', waar (zoals de naam doet vermoeden) de bezoeker een bijzondere slaapplaats mag uitkiezen en zich onder kan dompelen aan een nachtvullend programma met muziek en dans. 

Beperkte plaatsen
Toch is er niet voor iedereen plaats, aldus de organisatie. 'Slechts' aan honderd Vrienden van de Grote Kerk is er de eer om een nachtje te pitten in de Grote Kerk. Vanaf 27 augustus beginnen de gratis inschrijvingen. Eén introducee mag ook meekomen, die hoeft dan weer geen Vriend van de Grote Kerk te zijn. "Elk jaar zetten we ons in om het publiek te trakteren op een compleet programma dat steeds opnieuw verrast en vernieuwing brengt. Deze unieke ervaring past daar prachtig bij en stimuleert mensen bovendien om Vriend te worden van de Grote Kerk, waarmee behoud van dit iconische monument gesteund wordt", aldus Lidwien Hupkens namens de algemene organisator Open Monumenten Dagen Breda. 

Via een mail kun je reserveren voor een overnachting. 

Guus Arnouts


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief