Logo bredavandaag.nl
Foto: Marleen Nuijten

Dans, musiceer of acteer je suf tijdens KAM

  Cultuur

BREDA - Van dansverenigingen tot orkesten en van toneelgezelschappen tot zangkoren. Dit weekend treden deze verschillende Bredase amateurverenigingen op tijdens de 36e editie van de Kulturele Amateur Manifestatie (KAM) in het Chassé Theater.


“Het is voor ieder wat wils”, zegt Adrie Poppelaars, secretaris van stichting KAM. "Er doen 2500 mensen mee verdeeld over ongeveer 80 optredens. De verschillende koren, muziekgroepen en dansscholen laten in een half uur zien wat ze in huis hebben”, zegt hij.

“Sommige bezoekers zijn op zoek naar een nieuw koor of orkest. Er komen veel kinderen kijken wat ze leuk vinden, bijvoorbeeld naar welke dansschool ze zouden willen”, vertelt Poppelaars. “De deelnemers kijken vaak bij elkaars optreden, vooral om inspiratie op te doen.”

“De sfeer is altijd erg gezellig. Het evenement draait volledig op vrijwilligers die ook allemaal iets met cultuur hebben”, vertelt Poppelaars. Dankzij een subsidie van de gemeente kan de stichting het Chassé Theater afhuren en is de entree gratis.


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief