Logo bredavandaag.nl
De opbouw van Breda Barst is in volle gang
De opbouw van Breda Barst is in volle gang (Foto: Ankie Nederlof)

Podium minder of niet: Breda Barst gaat onverminderd door

  Cultuur

BREDA - De opbouw van het festival Breda Barst is in volle gang. In het Valkenberg werken tientallen vrijwilligers zich in het zweet om het terrein klaar te maken voor komend weekend.


In het park is het op de donderdagmiddag een drukte van belang. Vrachtwagens rijden af en aan en podiumbouwers doen achteloos hun werk enkele meters boven de grond om de stellage, straks het hoofdpodium, op te bouwen. Aan de andere kant van het park leggen heftrucks de vlonders op hun plek.

Enthousiasme
"Elke editie verbaasd het me weer dat er zoveel vrijwilligers komen helpen", zegt Noëlle Kuypers van de organisatie. "Mensen nemen speciaal vrij van hun werk om hier te komen helpen. Zelfs als ze door hun rug zijn gegaan, vragen ze nog of ze iets kunnen doen."

Flinke klus
Toch was het nog een hele klus om deze editie door te laten gaan. "Vorig jaar hebben we door het slechte weer onvoorziene kosten moeten maken", vertelt Kuypers. "Dat wilden we dit jaar in ieder geval voorkomen, waardoor we maatregelen hebben getroffen. We hebben met z'n allen keihard gewerkt om de begroting rond te krijgen. En dat is ons gelukt", zegt ze trots.

Maatregelen
Door die extra kosten van vorig jaar en de maatregelen is er echter wel een podium minder. Optredens wisselden elkaar af op het hoofdpodium en kleinere podium, dat is iets wat de bezoeker deze editie dus zeker zal gaan merken. Met een mooi zonnetje in het vooruitzicht hoopt de organisatie op meer dan 3.000 bezoekers dit weekend.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief