Tijdens de World Cleaning Day gaan de deelnemers zwerfafval opruimen
Tijdens de World Cleaning Day gaan de deelnemers zwerfafval opruimen Foto: Wijnand Nijs

World Cleanup Day: Bredanaars gaan de straat opruimen

Cultuur

BREDA - Over de hele wereld gaan zaterdag verschillende organisaties de straten opruimen in het kader van World Cleanup Day. Het doel is om de wereld schoon en leefbaar te houden. Ook in Breda zijn er verschillende acties. Die hebben we voor je op een rij gezet.

Wilhelminapark 
Partij voor de Dieren Breda houdt een actie in het Wilhelminapark. Om 11 uur verzamelen de deelnemers bij de tank aan de rand van het park. Voor vuilniszakken wordt gezorgd en om 14.00 uur sluiten ze de actie gezamenlijk af met een drankje. Aanmelden kan via het Facebookevenement

Princenhage
De actie in Princenhage wordt georganiseerd door de tienjarige Cato. Van 10 tot 15 uur gaat ze samen met de deelnemers zwerfafval rapen. Waarom? In een schoner Princenhage zijn mensen vrolijker, en daar houdt ze van. De start is op de Haagsemarkt. Wie Cato wil helpen kan zich aanmelden via haar website

Rondje singels
JCI Breda gaat in samenwerking met de gemeente ‘trashwalken’ in en rondom de singels. De start is om 10 uur in het Valkenberg. Voor materialen zoals vuilniszakken, ringen, grijpers en containers wordt gezorgd. Het enige wat je moet meenemen is je mobiele telefoon. Als afsluiting is er om 12 uur een duurzame picknick waar je voor €12,50 kan aansluiten. Aanmelden voor de actie en de lunch kan via het Facebookevenement.

Bever
De outdoorwinkel Bever is partner van de World Cleanup Day en gaat de gehele dag door afval rapen. Het is afhankelijk van de drukte in de winkel wanneer en hoe ze dat gaan aanpakken. Het team is in ieder geval van plan om na sluitingstijd nog een rondje te maken. Heb je interesse? Loop dan gewoon binnen in de winkel.

Westerpark
Floortje roept haar wijkgenoten op om het Westerpark aan te pakken. Trek je klushandschoenen aan en neem je vrienden, huisgenoten, honden en familieleden mee, zo luidt haar oproep. Al is het maar voor een half uurtje. Floortje gaat zelf met haar gezin om 13 uur op pad, in de hoop veel opruimers tegen te komen. Aanmelden bij haar actie kan via de website. 

Ulvenhout
Ook in Ulvenhout worden de straten opgeruimd. Aanmelden kan via de website. Hoe laat deze actie van start gaat, is niet duidelijk.