Logo bredavandaag.nl
Jeangu Macrooy op de Amstel Stage tijdens Breda Barst 2018.
Jeangu Macrooy op de Amstel Stage tijdens Breda Barst 2018. (Foto: Wijnand Nijs)
fotoalbum

Breda Barst zondag: Overtuigende Jeangu Macrooy en snoeiharde metal

  Cultuur

BREDA - Ontwapenend tussen het gitaargeweld van de zondagavond: de soul- en reggae-klanken van Jeangu Macrooy. De Surinaamse zanger bracht zijn goed ingespeelde band naar Breda Barst en veroverde het Bredase publiek.


Terwijl de beats van Suikerbeat en de snoeiharde gitaren van de Spaanse Kraag richting het hoofdpodium waaide, liet Macrooy zijn meezingbare pop horen. Met High on you, Step into the water van zijn album en ook nieuwe songs als Dance With Me en How Much I Love You kreeg hij met gemak het Bredase festivalpubliek mee.

There There
Even later stond het Bredase There There op Future Stage. De band bemoeide zich als organisator ook met de programmering van dit nieuwe (kleinere) tweede podium, dat onderdak had gevonden bij het foodcourt, dat prima op zijn plek stond bij de vijver. De Bredase band heeft de afgelopen jaren de eigen sound helemaal gevonden. Met een selectie van stevigere songs overtuigde het viertal Joep Gudde, Tom Gudde, Jorie Slagmolen en Ramon van Gils.

De zonnige tweede dag van Breda Barst begon om 14.30 uur met Dishking af op het hoofdpodium. Ook artiesten als Millionaire, The Overslept en Memphis Maniacs speelden op het hoofdpodium. 

Het podium 'Spaanse Kraag' werd zondag om 14.00 uur geopend met Quiz'm. De Equal Idiots was de afsluitende act op de Spaanse Kraag met hun optreden van 21.45 uur tot 22.30 uur.

Maar niet alleen in de Spaanse Kraag gierden de gitaren. Op Futurestage ging het er af en toe ook knetterhard aan toe, zoals met metalband TerraDown, die het het publiek bijna weg walste van het foodcourt.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief