Afbeelding
Foto: Edwin Wiekens

Bredase muurschildering voor behoud regenwoud

Cultuur

BREDA - De muurschildering van een paradijsvogel op de parkeerplaats van Molsparking in Breda is onderdeel van een wereldwijde actie van Greenpeace. De bredase kunstenaar Rick Berkelmans wil samen met Greenpeace aandacht vragen voor ontbossing in Indonesië.

In indonesië worden palmolie-plantages aangelegd, ten koste van het tropisch regenwoud.  Als het zo doorgaat verdwijnt het leefgebied van onder andere de paradijsvogel, die vrijwel alleen op het Indonesische eiland Papoea voorkomt. Onder andere in Los Angeles, Melbourne, Wenen en Taipei zijn er muurschilderingen gemaakt om hiervoor aandacht te vragen

Onder de aandacht brengen
“We lijken allemaal wel iets te weten over de palmolie-industrie, maar de meeste mensen zijn zich net als ik, zich niet bewust van de ernst van de situatie”, zegt Berkelmans. “Daarom is het denk ik zo cool dat we de krachten hebben gebundeld voor deze campagne, zodat we het probleem onder de aandacht kunnen brengen.”

De muurschildering 
“Op de muurschildering zie je een gewonde paradijsvogel die wordt verzorgd door een meisje en een soort kikker”, vertelt de kunstenaar over zijn muurschildering die onderdeel is van de Blind Walls Gallery. “Ook zijn er andere planten, gekapte bomen en een spookdiertje te zien, die staan voor het indonesische regenwoud.”