Het Chasséveld waar het Kerstcircus komt
Het Chasséveld waar het Kerstcircus komt Foto: Ankie Nederlof

Breda krijgt weer Kerstcircus op Chasséveld

Cultuur


BREDA - Breda krijgt weer een Kerstcircus. Van 22 december tot en met 6 januari vestigt het Circus Barones zich op het Chasséveld in Breda. Als het aan hen ligt, wordt het een jaarlijks terugkerend Kerstcircus met elk jaar een nieuwe show.

Volgens Toine Teutenberg van Circus Barones is Breda dé circushoofdstad. “Daar stonden vroeger al de groten der groten”, vertelt hij. “Daarom is het nu extra speciaal dat de gemeente heeft toegestaan dat wij met de kerst naar Breda mogen komen.”

In het verleden is het vaak voorgekomen dat circussen het Chasséveld slecht achterlieten, vertelt hij. Daarom stelt de gemeente hoge eisen aan de komst van ons Kerstcircus. “Maar dat zijn voor ons allemaal logische dingen”, zegt Teutenberg. “De mest van de paarden en kamelen die moet bijvoorbeeld goed afgesloten zitten en niet lekken. En de dieselolie moet fatsoenlijk geregeld zijn zodat het grondwater niet vervuild raakt.”

Circus Barones heeft alles helemaal vernieuwd. “Het circus is in een tent, maar daar merk je bijna niks van”, vertelt Teutenberg. “Je hebt het gevoel dat je in een theater bent. De stoelen zijn zacht zoals in een schouwburg. Iedereen heeft goed zicht op de piste en kan lekker ‘hangen’ omdat er zoveel beenruimte is. Het is groots, maar toch heel knus”, zegt hij trots.