De Bazzookas.
De Bazzookas. foto Wijnand Nijs

Overslag Festival combineert muziek en kunst

Door: Wijnand Nijs Cultuur

BREDA - Bands, voorstellingen en exposities. Dat is Overslag, dat plaatsvindt tijdens het slotweekend van BredaPhoto.  

het festival brengt bezoekers op een avond langs de verschillende culturele broedplaatsen in het havengebied van de Belcrum. Bij Belcrum Beach, STEK, Podium Bloos, Electron en Pier15 wachten verschillende muziekstijlen op de bezoekers. De eerste act start om 16.00 uur, de laatste eindigt om 02.00 in de nacht.  Bands en artiesten die komen optreden tijdens het festival zijn BAZZOOKAS, Komodo, Awash, Ten Years Today, Rubah, Stolen Bicycles, Alpha Glow, Give Up The Ghost, Berry de Jong.

Bij Podium Bloos is de muzikale theatervoorstelling ‘MY PROTEST’ te zien van Benjamin Abel Meirhaeghe in samenwerking met producer Alien Observer. Bij Pier15 laat Dansnest een performance zien over het spanningsveld tussen mens en ruimte met het landschap van het skatepark als locatie.

Als onderdeel van BredaPhoto zijn op de verschillende locaties nog exposities te zijn. Op Belcrum Beach vind je de serie ‘Futuristic Archeology’ van de Koreaanse fotograaf Deasung Lee over het veranderende landschap in Mongolië. Bij STEK is het werk van Sama Alshaibi te zien, de serie ‘Warhead’ toont de donkere kant van de technologische vooruitgang. Tot slot is bij MOTMOT Galerie het werk van Kenji Chiga te zien. Zijn serie ‘The Suicide Boom’ gaat over het hoge percentage zelfdodingen in zijn vaderland.