Logo bredavandaag.nl
Staat van Geluk.
Staat van Geluk.

Bijna twee ton vanuit provincie voor Bredase cultuurmakers

  Cultuur

BREDA - Twee Bredase cultuurmakers krijgen geld uit  de subsidieregeling Hedendaagse Cultuur van de provincie Brabant.  Het gaat om TG Nomen en TINC. Zij krijgen respectievelijk negentig- en honderdduizend euro.


Het geld is bedoeld om startende cultuurmakers een serieuze kans te geven om door te kunnen groeien naar de basis infrastructuur (BIS). In totaal trekt de provincie 839.285 euro uit voor deze fase van de regeling, de zogenoemde derde paragraaf.

“Met deze regeling bieden we starters de ruimte om zich meerjarig te ontwikkelen”, stelt gedeputeerde Henri Swinkels in een persbericht. “Bovendien geven we zo ook talenten en nieuwe aanwas de kans om te groeien. Dat is niet alleen een investering nu, maar ook in de toekomst van cultuur.”

In de regeling voor meerjarige ondersteuning van de professionele kunsten wordt gewerkt met drie verschillende paragrafen. Naast paragrafen voor landelijke zichtbaarheid en een sterke regionale betekenis, richt de derde paragraaf zich op vernieuwing en toekomstbestendigheid.

TG Nomen van regisseur Hanna van Mourik Broekman wil met haar voorstellingen vooroordelen en percepties van de werkelijkheid zichtbaar maken en transformeren in theater. TINC steunt makers van creatieve muziek.  FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief