De middeleeuwse veldslag
De middeleeuwse veldslag Foto: Ankie Nederlof

Populair Happy Station XXL verlengd tot zondag

Cultuur

BREDA - In de lege panden van Station Breda staan duizenden Playmobilpoppetjes opgesteld. Onder andere is er middeleeuwse veldslag, The Strip van Las Vegas en een Scandinavische haven nagebouwd. Happy Station XXL blijkt ook dit jaar weer een succes en wegens de vele bezoekers, al meer dan 15.000, wordt het evenement tot en met deze zondag verlengd, laat organisator Patrick van Boven Kaarsmaker weten.

Woensdagmiddag is het druk met kinderen die samen met hun ouders of opa’s en oma’s de diorama’s komen bekijken. Ook de tienjarige Maud, ze staat bij de raceautootjes. “Ik kwam eigenlijk voor de springkussens”, vertelt ze. “Ik had op tv gezien dat die er waren, maar die zijn er nu niet meer.” Toch heeft ze het naar haar zin. “Echt bijzonder hoeveel poppetjes hier staan”, zegt ze verwonderd.

Maud is inderdaad te laat, want alleen in het weekend stond het plein aan de Belcrumzijde van het Station vol met activiteiten, zoals springkussens, een zweefmolen en een zwembadje om met bootjes te varen. “We hebben al veel reacties gehad van bezoekers die spijt hebben dat ze niet in het weekend zijn gekomen”, zegt Patrick van Boven Kaarsmaker, de organisator van Happy Station XXL. Volgens hem zijn er tot nu toe ongeveer 15.000 bezoekers geweest.

Ook Jette (10) staat samen met haar zus en vader het diorama van Las Vegas te bekijken. “Het hotel vind ik het mooist”, zegt Jette, wijzend op het bouwwerk. “We hebben thuis veel Playmobil, maar zo’n groot hotel hebben we nog niet”, grapt haar vader. “Er staan hier veel figuurtjes, gebouwen en poppetjes die we thuis ook hebben, maar het is heel knap hoe ze het hier hebben neergezet”, vindt hij.


De Scandinavische haven