Logo bredavandaag.nl
Foto: Rosa Meininger

Gezocht: deelnemers voor 'BOEIEND, MAAR HET IS NIET IETS WAT ME INTERESSEERT'

  Cultuur

BREDA - Theatermaker Juup Luijten en creatief bureau Schippers&VanGucht zijn op zoek naar jonge pubers die dertien zijn geweest of nog moeten worden voor een workshop van het nieuwe project 'BOEIEND, MAAR HET IS NIET IETS WAT ME INTERESSEERT'.


De organisatie zoekt met name jongeren die niet op hun mondje zijn gevallen en vinden dat er iets moet gebeuren om de wereld schoner en (een beetje) mooier te maken worden gezocht. Luijten gaat met hen op zoek naar de veranderingen in de wereld en is benieuwd hoe de nieuwe generatie denkt over belangrijke onderwerpen en milieuvragen.

Vorm van protest
Wat te denken van de plastic soep? Het eten van vlees? Of, vrij actueel, de toenemende verkeersdruk. Luijten wil aan de hand van discussies en gesprekken verschillende (protest)acties opzetten die mogelijk het verschil zouden kunnen maken. 

Cursus
Al die ervaringen, acties en meningen van de dertienjarigen worden verzameld en worden later, met een praktijkcursus voor volwassenen, tijdens de Cultuurnacht Breda op 26 januari, uitgevoerd in de grote hal van skatepark Pier 15. 

De workshops van het projec starten komende zondag 4 november al en worden verder op 11 en 18 november gegeven van 10.00 tot 12.00 uur in het Makerslab van Electron. Toegang en deelname is gratis. 

Guus Arnouts


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief